Adalet Bakanlığı'nın ilanı uzun süredir beklenmekteydi. Adalet Bakanlığında personel olmak isteyen adaylar için müjdeli haber geldi ve Adalet Bakanlığı farklı alanlarda personel alım ilanını yayımladı. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine istihdam etmek üzere 1344 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli İcra Katibi alacağını belirtti. Söz konusu olan İcra Katibi alım ilanı için Adalet Bakanlığı Komisyonlarınca uygulamalı ve sözlü sınav yapılacak olup sınav sonucuna göre adayların atama işlemleri yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı İcra Katipliğine atanmak isteyen adaylar İcare Mğdğr ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3/A maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek,Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde MEB tarafından onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak şartları aranmaktadır.

Bu şartları taşıyan adaylar Uygulamalı ve Sözlü sınava katılabileceklerdir. Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Bakanlıkça 27 Haziran 2018 tarihinde duyurulacaktır. Sonrasında ise, 09 Temmuz 2018 tarihi saat 09:00 da Adliyelerde sınav yapılacaktır. 

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 11 Haziran 2018 tarihinde sona erecek. İlgili ilana başvurular istenilen belgeler ile birlikte sınav birimi olarak belirlenen ilgili adalet komisyon başkanlıklarına veya sınav evrakının ilgili sınav birimine gönderilmesi için herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına müracaat edeceklerdir

İlanın tam metninden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim