Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1300 kişilik boşluk ile alım yapacağını ikan etmişti. yayımlanmış olan ilana göre 1300 kişilik boşluk ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapılacak. Söz konusu duyuru 14 Eylül 2019 tarihinde resmi gazete'de gelmişti ve şimdi ise 27 Eylül 2019 tarihi itibari ile ilanda düzenleme yapıldı. Söz konusu yapılan değişiklik Sınavın Yapılma Şekli ve Değerlendirilmesi” başlıklı (J) maddesinin sondan beş, dört, üç ve son paragrafında yapıldı.

YAPILAN DÜZENLEME NEDİR?

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (1000) iki katı fazlası olan 3000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 3000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 3000’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde “Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.”, 70 ve üzerinde puan alan ancak kontenjana giremeyen adaylar için “Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız.”; 70 puanın altında puan alan adaylar için ise “Kazanamadınız” ibaresi yazılacaktır. Şeklinde değiştirilmiştir. Yukarıda belirtilen değişiklikler haricinde 14 Eylül 2019 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ilandaki diğer hususlar ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamıştır

İLANIN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim