Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( AÇSHB ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 817 kişilik kadro ile Erkek Kadın adaylardan ,Destek Personeli, Büro Personeli, Diğer Sağlık Personeli, Hemşire (Kadın), Diyetisyen, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi (Kadın), Psikolog (Kadın), Psikolog , Sosyal Çalışmacı (Kadın), Sosyal Çalışmacı alımı yapacak. Başvuruların 09 Kasım 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona eriyor. İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak sizlere bir kez daha detaylı bilgi vereceğiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 817 memur alımı ilanına başvuru yapmak için öncelikle adayların 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşıyor olmaları gereklidir.

Diğer niteliklere göre ise, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 65 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

AÇSHB adaylardan özel olarak her pozisyon için 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans kadroları için KPSSp93 ve Lisans Kadroları İçin KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. İşte pozisyonuna göre özel nitelikler:

1) Sosyal Çalışmacı ; Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

2) Sosyal Çalışmacı (Kadın) ; Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak,

3) Psikolog ; Psikoloji lisans programından mezun olmak,

4) Psikolog (Kadın) ; Psikoloji lisans programından mezun olmak,

5) Çocuk Gelişimcisi (Kadın) ; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi lisans programlarının birinden mezun olmak,

6) Fizyoterapist; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak,

7) Diyetisyen; Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak,

8) Hemşire (Kadın) ; Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programından mezun olmak,

9) Diğer Sağlık Personeli ; Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarının birinden mezun olmak,

10) Büro Personeli ; Herhangi bir lisans programından mezun olmak,

11) Destek Personeli ; Şoförlük, temizlik, basit bakım, ısıtma gibi hizmetleri yerine getirmek üzere; İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak, Yapı Donatım Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak, Elektrik Teknolojisi ön lisans programından mezun olmak, Elektrik ön lisans programından mezun olmak, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Aile Bakanlığı başvuruları 09 kasım 2020 tarihinde başlamıştı. Buna göre başvuruların en geç 19 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar Bakanlığın web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda başvuru yapmaları gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

a) Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 2 katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır.

b) Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

c) Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın tarihi ve yeri ile sınav için istenecek belgeler Bakanlık web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ayrıca ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim