Kamu kurumlarına ve farklı kuruluşlarına, TYP kapsamında toplamda 9 ilde personel alımları gerçekleştiriliyor. Yürütülen personel alımlarında adayların taşıması gereken şartlar, başvuru koşulları ve diğer bilgilendirmelere aşağıda değineceğiz. Bu başvurular için adayların İŞKUR üye profillerinin olması gerekmektedir.

İŞKUR üzerinden yayımlanan Toplum Yararına Program (TYP) dahilindeki personel alımlarında, 9 farklı ile yönelik ilanlar yayımlanmıştır. Bu ilanlar Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale, Afyonkarahisar, Edirne, Ağrı, İstanbul, Kars, Denizli olarak sıralanmaktadır. TYP kapsamındaki alımlarda kamu kurumlarının ilanları söz konusu olduğundan 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartların taşınması istenmekte olup, TYP ilanlarına başvuru şartları aranacaktır.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların; herhangi bir yerden maaş almıyor olması, sosyal yardım almıyor olması, açıköğretim fakültesi dışında eğitim görmüyor olması, yaş şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. TYP ilanlarına yapılan başvurula sonrasında adayların işe başlama durumları onaylandığı takdirde 3-6 ay arasında geçici süreli olarak görevlendirileceklerdir.

NERELERE ALIM YAPILIYOR?

Şuanda yapılan alımlarda MEB bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, devlet hastanelerine, il sağlık müdürlüklerine ve emniyet müdürlüklerine, il tarım orman müdürlüklerine, çevre ve şehircilik müdürlükleri, kaymakamlıklar, valilikler, belediye başkanlıkları, üniversiteler ve adalet bakanlığı adliye birimleri için alımlar söz konusudur.

İLANLARA BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Yukarıda bahsi geçen ilanlar TYP ilanları olduğu için İŞKUR açık iş ilanları sayfasından TYP sorgulama bölümüne girerek, tüm ilanlara erişilebilmektedir. Buradan ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Tüm TYP ilanları ve personel alımlarından cep telefonunuza bildirim almak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim