İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdelenen Mart ayı 8 bin bekçi alımıyla alakalı adayların heyecanlı ve meraklı bekleyişi sürüyor. Çok kısa zaman sonra yayımlanması beklenen ilanla alakalı olarak binlerce adayın kafasında soru işaretleri bulunuyor. Bu konuyla alakalı olarak adaylar tarafından sürekli bekçi alımı, bekçi askerlik şartı kalktı mı, bekçi başvuru şartları için değişiklik söz konusu mu, bekçi görev saatleri nedir ve bekçi ilan tarihi ne zaman gibi sorular sorulmaktadır. Bu konulara gündeme ulaşan açıklamalar ve öngörülerimiz doğrultusunda yanıt vermeye çalışacağız. Merak eden adaylar için bahsi geçen soru başlıklarına göz atalım...

8 BİN BEKÇİ ALIMI İLAN TARİHİ

Bakan Soylu açıklamasında alımların Mart ayında yapılacağını söylemişti. Bu alımlarla alakalı olarak Temmuz-Ağustos dönemine bekçilerin yetiştirilmeye çalışılacağı da biliniyor. Mart ayının ilk haftası itibariyle ilana çıkılırsa, muhtemelen adaylar Temmuz ve Ağustos ayları arasında kazanmaları durumunda göreve başlamış olacaklardır. Bu noktada ilanın çok yakın zamanda yani bir kaç gün içerisinde yayımlanacağını söylemek yanlış olmaz.

BEKÇİ ASKERLİK ŞARTI KALKTI MI?

Çok sayıda aday tarafından bekçi alımlarında adaylarda aranan koşullar arasında yer alan askerliğini yapmış olmak şartının kaldırılması yönünde talep bizlere ve sosyal medya gündemine aktarılıyor. Bu noktada adayların talepleriyle alakalı yeni bir gelişme yok, en azından herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil. Bu konuyla alakalı iyileştirmenin yapılıp yapılmadığı 1-2 gün içerisinde ortaya çıkacak.

BEKÇİ GÖREV SAATLERİ

Bekçiler vardiyalı sistemde görev almaktadırlar. Genellikle akşamları hava kararınca (ile ve ilçeye göre değişiklik gösterebilir) göreve başlamaktadırlar. Gün ışıyana kadar görev alan bekçiler, sabahın ilk saatlerinde istirahat etmek üzerine evlerine giderler. Bekçiler, vardiyalı sistemde görev almakta olup, olağanüstü durumlarda farklı saatlerde veya periyotlarda görevlendirilebilirler.

BEKÇİ ALIM İLANLARI 1-2 GÜN İÇERİSİNDE YAYIMLANACAK. İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN BAĞLANTILARDAN UYGULAMALARIMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

BEKÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI

Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, bekçi alımlarıyla alakalı bazı illere fazla kadro açılacağı ifadelerine yer verilmişti. Bu bağlamda ilk açıklaması da geçtiğimiz gün itibariyle geldi ve İstanbul' a 1000 kişilik bekçi kadrosu verildiğine vurguda bulundu. En az bu sayı kadar da Ankara ve İzmir' e alım yapılması beklenmektedir. Ek olarak daha önceki açıklamalarında Yozgat' a da kadro açılacağını ifade etmişti...

Editör: TE Bilisim