Resmi Gazete' de yayımlanmıştı, 10 bin kadro ihdası sonrasında önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, Resmi Gazete' de yayımlanan 10 bin kadro ihdasına yönelik bekçi alım sayısının 10 bin 500 olduğu aktarılmıştı. Bu açıklamların ardından çok sayıda paylaşım yapıldı ve alımlara yönelik tarihlerin merak edildiğine yer verildi. İçişleri Bakanı Soylu' nun açıklamalarıyla beraber gündemden düşmeyen ilanlardan birisi olan bu alıma yönelik daha fazla detay paylaşılmamıştı. İlana yönelik açıklamalar beklenirken, net alım sayısına yönelik çok sayıda tahmin haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında yer aldı.

Süleyman Soylu açıklama yaptı, Mart ayında 8 bin bekçi alımı müjdesi verdi

Bakan Soylu yaptığı açıklamasında, bekçilerin görev aldığı günden bu yana suç oranlarında meydana gelen azalmalara dikkat çekerek, göreve başlayacak bekçilere değindi. Bu açıklamalarında bir de müjdeli haber vererek; alımların Mart ayında yeniden gündeme geleceğini ve 8 bin bekçi alım ilanının yayımlanacağına yer verdi.

Peki 8 bin bekçi alımı ne zaman yayımlanacak?

Mevcut süreçler göz önüne alındığında, bu ilanların Şubat ayı sonunda yayımlanacağını düşünmekteyiz.  Mart ayı itibariyle başvurularının başlatılabileceğini düşündüğümüz bu alımlarla alakalı tüm bilinmesi gerekenleri sizlere anlık olarak iletiyor, gleişmelerden haberdar ediyor olacağız. Bu gelişmeleri kaçırmamak için aşağıdaki bağlantılardan mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

8 bin bekçi başvuru şartları nelerdir?

Aşağıda yer alan bağlantıdan, bekçi alım ilanına başvuracak adaylarda aranan şartlara ve genel koşullara ulaşabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Bekçi alım şartları > Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim