İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müjdeli haberi

Uzunca sürelerdir merakla beklenen bekçi alımlarıyla alakalı, geçtiğimiz aylarda kadro ihdası yapılmıştı. Bu kadro ihdasının ardından ilan merakla bekleniyor, muhtemel yayımlanma tarihi soruluyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, 8 bin bekçi alımı yapılacağına yer verildi ve bu alımın tarihinin Mart ayı olduğu aktarıldı. İçişleri Bakanı Soylu' nun bu müjdesinin ardından, başvurmayı düşünen adaylar bekçi başvuru şartları ve bekçi alımları konusunda bilinmesi gerekenleri araştırmaya başladılar. Bu bağlamda bekçi alımları için başvurmayı düşünen adaylara, bilinmesi gereken tüm detayları, 8 bin bekçi alımı süreçlerini aktarmaya çalışacağız. Önce merak edilen başvuru şartlarına değinelim...

İşte 8 bin bekçi alımı başvuru şartları

Daha önce gerçekleştirilen bekçi alımlarında, en az lise mezunu, askerlik hizmetini tamamlamış, sağlık problemi olmayan, dış görünüşüne dikkat eden, boy ve kilo şartlarını taşıyan, 31 yaşından gün almamış adayların başvurularının değerlendirmeye alınacağı aktarılmıştı. Bu alımlarda da belirtilen şartlarda bekçi alım süreçlerinin yapılacağını düşünmekteyiz. Çok sayıda aday tarafından bekçi alımı yaş şartı 35 olsun şeklinde isteniyor ancak, düzenlemenin geleceğine yönelik bir umudumuz ne yazık ki bulunmuyor. Bekçi alımlarının amacı gece güvenliği sağlamak, huzuru arttırmak olduğu için bu noktada genç ve dinamik kişilerin tercih edildiği bilinmektedir.

Bekçi alım ilanları ne zaman yayımlanacak, başvurular ne zaman sonuçlanacak?

Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada, Mart ayında bekçi alımlarınınb yapılacağı aktarılmıştı. İlanın Mart ayında yayımlanması durumunda, Haziran-Temmuz aralarında bekçilerin göreve başlayabileceklerini söylemek mümkün. İlan yayımlandığında haberdar olmak ve telefonunuza ücretsiz olarak bildirim almak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim