Uzunca sürelerdir beklenen 8 bin bekçi alımında, yapılan duyuruyla beraber bekçi alım sayısının 8 bin 187 olduğu kesinlik kazandı ve sonradan ilave yapılan 187 kişilik kadro Ankara ve İstanbul’ a dağıtıldı. Yüzbinlerce aday tarafından merakla beklenen bu ilan süreci 18 Mart 2019 tarihi itibariyle başladı. Adaylar bu tarihten itibaren başvurularını yapabilecekler. Başvuru yapmayı düşünen çok sayıdaki aday için bekçi olma yolunda gerekebilecek tüm bilinmesi gerekenlere, başvuru bilgilerine, adımlarına ve merak edilen soruların yanıtlarına da yine bu haberimizden ulaşabileceksiniz.

8 BİN 187 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? İKAMET ŞARTI VAR MI?

Başvuru yapabilmek için 31 yaş sınırı konusunda süreç hala işliyor. Yaş şartı esnetilmedi ve 31 yaşa kadar olan adaylar başvurularını yapabilecekler. 31 yaşından gün almamış, başvurunun yapılacağı il veya ilçede en az bir yıldır ikamet etmekte olan, en az lise mezunu olan, uygulanacak sınavlarda başarılı olabilecek, askerliğini yapmış kişiler olunması gerekmektedir. Başvurularla alakalı daha detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

8 BİN BEKÇİ ALIM SÜRECİ İÇİN YAŞ ŞARTLARININ ESNETİLMESİNİ VE ASKERLİK ŞARTININ KALDIRILMASINI İSTEYEN ADAYLAR AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYI KULLANARAK SESLERİNİ DUYURABİLİRLER.

YAŞ ŞARTI 35 YAPILSIN TALEBİ VE ASKERLİK ŞARTI KONUSUNDA TALEPLER İÇİN TIKLAYINIZ.

BEDELLİ ASKERLİK YAPMAKTA OLAN ADAYLAR BEKÇİ ALIM İLANINA BAŞVURU YAPMAK İSTİYOR

Şuanda askerlik hizmetini yapmakta olan ve hali hazırda askerliğini yapmamış olarak gözüken vatandaşlar, bekçi alım ilanına başvuru yapmak istiyorlar. Onların bu taleplerini işinolsa.com olarak gündeme taşımaya çalışıyoruz. Eğer siz de onlardan biriyseniz ve sesinizi ulaştırmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan haberimize ulaşıp yorumlar kısmından sesinizi gündeme taşıyabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLER BEKÇİ OLMAK İSTİYOR (TALEPLERİ ULAŞTIRIYORUZ)

2019/1 VE 2019/2 BEKÇİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2018 yılında yapılan bekçi alımlarında başvuru ücreti olarak 100 TL alınmıştı, bu yıl da bekçi başvuru ücretlerinin 100 TL olması beklenmektedir. İşsiz çok sayıda aday tarafından başvurularda başvuru ücretine yönelik talepler gündeme aktarılmıştı. Kılavuzun yayımlanmasıyla beraber ücret netlik kazanacak ancak şuan 100 TL olduğunu söylemek mümkün durumdadır.

Düzenleme: Kılavuz yayınlandı ve başvuru ücreti 130 TL olarak belirlendi.

Konuyla alakalı daha fazla bilgi için tıklayınız.

BAYAN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?

Yayımlanan duyuruda ve ilan edildiği kadrolarda da görüldüğü üzere kadın bekçi adayları için kontenjan bulunmamaktadır. 2019/1 ve 2019/2 bekçi alımlarında kadın adaylara kontenjan verilmedi ancak belki ilerleyen tarihlerdeki bekçi alımlarında İçişleri Bakanlığı bu noktada bir adım atar ve kontenjan yaratabilir. Süreci görmeden şuan için kadın adaylara yönelik bir ilandan bahsetmek mümkün değildir.

SİVİL BEKÇİ OLABİLİR MİYİM?

İçişleri Bakanlığı’ nın şuan itibariyle sivil bekçi alımı ya da sivil bekçi kadrosu gibi bir durumu söz konusu değildir. Bekçi alımları ilan edilen bekçilik kadrosu üzerinden yapılmakta ve alımlar da duyurusu yapılan başvuru kılavuzlarıyla gerçekleştirilmektedir.

RENK KÖRLÜĞÜ VEYA KISMİ RENK KÖRLÜĞÜM VAR BEKÇİ OLABİLİR MİYİM?

Bekçi alımlarıyla alakalı olarak yönetmelikte açıkça belirtilen bir ibare bulunuyor. Bu ibareye göre renk körlüğü bulunan kişilerin bekçi olma imkanları bulunmamaktadır. İlgili ibarede “ İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.” İfadelerine yer verilmektedir.

Konuyla alakalı daha fazla bilgi için tıklayınız.

VÜCUDUNDA DÖVME OLANLAR BEKÇİ OLABİLİR Mİ?

Bekçi alımlarında, diğer askeri personel ve polis alımlarında olduğu gibi benzer kurallar ve yönetmelikler çalışmaktadır. Bu bağlamda vücudunun görünen yerlerinde dövmesi olan kişilerin bekçi olma imkanları bulunmamaktadır.

Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

BEKÇİLERİN ÇALIŞMA VE VARDİYA SAATLERİ NASIL?

Bekçiler her il de gün ışığının ortaya çıkmasına, ihtiyaçların durumuna göre farklılık gösteren saatlerde mesailerini yapıyor. Bu bağlamda edinilen bazı bilgilere ve mesai saatlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BEKÇİ MESAİ SAATLERİ VE VARDİYALAR İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR? 2019 BEKÇİ MAAŞLARI BİLGİLENDİRMESİ

2019 yılı için bekçilerin maaşları 3700 TL ile 4000 TL arasında belirli kriterlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bunlarla alakalı bilgilendirmelere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

2019 BEKÇİ MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ BULUNANLAR BEKÇİ OLABİLİR Mİ?

Bekçi olabilmek için başvuru yapan adayların, her kamu personeli alım ilanında olduğu gibi herhangi bir siyasi parti üyesi olmaması gerekmektedir.

8 BİN BEKÇİ ALIMINDA BOY VE KİLO ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılan duyurularda aktarıldığı üzere bekçi alımında boy 1,67 m ve üzeri adayların başvuruları alınabilmektedir. Adayların boy ve kilo endekslerinin ise düzgün olması beklenmektedir. Orantılı boy ve kilosu bulunan adaylar başvurularda problem yaşamayacaklardır.

Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

GÜNDÜZ BEKÇİSİ OLABİLİR MİYİM? NASIL OLUNUR?

Gündüz bekçisi olabilmek için herhangi bir ek başvuru imkanı bulunmamaktadır. Görev alınan ilin ihtiyaçları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından gündüz bekçisi olarak görevlendirmeler talep edilebilmektedir. Bunlar da ilgili amirler tarafından planlanıp, vardiyalı olarak uygulanabilmektedir.

8 BİN BEKÇİ ALIMINDA FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ, PARKUR VE SINAV TALİMATLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülen fiziki yeterlilik testleri için daha önceki yıldan hazırlanmış parkura ve sınav talimatlarına göz atmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ VE SINAV PARKURU TALİMATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

8 BİN 187 BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi web adresi üzerinden e-Devlet şifreleriyle giriş yaparak başvurularını yapabilirler. Başvurunun yapılmasının ardından başvuru ücretlerinin ilgili bankalara yatırılması gerekmektedir. Başvuruların alınmaya başlamasıyla birlikte bu bilgi de haberimizde yer alacak ve güncellenecektir. Bekçi alımlarıyla alakalı bu konu altından sorduğunuz tüm sorular, haber içeriğine eklenecek ve diğer adaylara yardımcı olması adına sürekli güncellenecektir. 

2019/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ BAŞVURUSU (81 İL İÇİN) BAŞVURU KILAVUZU

2019/2. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ BAŞVURUSU(ANKARA VE İSTANBUL İLÇELERİ İÇİN) BAŞVURU KILAVUZU

Eksik gördüğünüz noktaları, kafanıza takılan tüm soruları yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. BEKÇİ ALIM SÜRECİYLE ALAKALI TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK VE SORUNSUZ BİR BAŞVURU SÜRECİ GEÇİRMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim