POLİS AKADEMİSİ DUYURUYU YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdelenen, 8 bin bekçi alımıyla alakalı ilan uzun bir bekleyişin ardından nihayet yayınlandı ve başvuru tarihleri, adaylarda aranacak başvuru şartları ve diğer detaylar kamuoyuna aktarıldı. 8 bin olarak aktarılan bekçi alım kadrosu 8 bin 187 olarak yeniden belirlendi ve bu kadrolar Ankara ile İstanbul' a dağıtıldı. Yayımlanan bekçi alım ilanında bazı adayların beklediği yaş şartı ve askerlik şartının iyileştirilmesi yönündeki talepler gerçekleşmedi.

8 BİN 187 BEKÇİ ALIMINDA YAŞ ŞARTI 35 OLMADI, ASKERLİK YAPMAK ZORUNLU

Çok sayıda aday tarafından bekçi alımında yaş şartının 35' e çekilmesi ve askerlik yapma şartının kaldırılması yönünde talep gündeme yansıyordu. Adaylar sosyal medya platformları üzerinden isteklerini gündeme ulaştırmaya, seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Bu talepler ne yazık ki gerçekleşmedi ve 8 bin 187 bekçi alım ilanı 31 yaş sınırı ve askerlik yapma zorunluluğuyla Polis Akademisi Başkanlığı resmi web adresi üzerinden yayımlandı.

81 İLE ALIM YAPILACAK

8 bin 187 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı 81 ile yönelik olarak yapılmaktadır. Yayımlanan duyuruda, hangi şehirlere alımın yapıldığı aktarılmış, kadro sayıları belirtilmiştir. Adaylar ön başvuru işlemlerini 18 Mart 2019 tarihi le 01 Nisan 2019 tarihleri arasında pa.edu.tr adresinden e-devlet şifrelerini kullanarak giriş yapıp gerçekleştirebileceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİM ALIN!

18 Mart 2019 tarihi itibariyle ön başvurular başlayacak. Zaman zaman sitenin yoğunluktan dolayı erişime kapanması söz konusu olabiliyor. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirim almak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim