Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için toplamda 500 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapacağını belirtti. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak ve adayların tüm nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta memuru alım ilanına erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilirler. Buna göre adaylardan KPSS den en az 60 puan almış olmak şartıda aranacaktır.

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak Güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıta Memuru adaylarından özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Erkeklerde en az 167cm ve bayanlarda en az 160 cm boyunda olmak, Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 9/8/2018 – 15/8/2018 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında) şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim