Geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Kamu kurum ve kamu kuruluşlarına alım yapılacak kadrolar paylaşıldı.  Kamu Kurumu tarafından  6 bin 219 kişilik boşluk ile alım yapılacak. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleşecek olup İşin Olsa ekibi olarak sizlerle alım yapılacak kadrolar ve ilgili 62 kamu kurumunu paylaşacağız.

HANGİ KURUMLARA ALIM YAPILACAK?

CUMHURBAŞKANI KARAR VERDİ!

İlgili resmi yazı resmi Gazete'nin 24 Mart 220 tarihli yayımında yayımlanmış olup ilgili atama kararları Cumhurbaşkanlığı tarafından verilmiştir. İlgili karar 20 şubat 2020 tarihli 2020/6 Cumhurbaşkanlığo Karaırı eki Kararın 2 nci maddesinin birinci fıkrasına (n) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir.

“o) Sağlık Bakanlığının sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesi kapsamında yapılacak atamalar,”

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU!

İlgili Memur alımı yapacak kamu kurumları ve kuruluşları için kadro dağılımı belli oldu. Bu kapsamda 62 kamu kurumu tarafından alım yapılacak memur ve kamu personeli alımları için kadro dağılımı şöyledir.

  • 400 İdari Memur,
  • 160 Cezaevi Katibi,
  • 1000 İcra Müdür Yardımcısı,
  • 200 Ticaret Müfettiş Yardımcısı, Ticaret Uzman Yardımcısı ve Ticaret Denetmen Yardımcısı,
  • 50 adedi ise döner sermaye teşkilatında yer alan kadrolar için kullanılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

62 Kamu kurumu 6 bin 219 memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibinitelikler aranacak.

Editör: TE Bilisim