Kamuya ve bağlı kuruluşlarına memur personel alımları yapılmaya devam ediyor, KPSS puanlarıyla binlerce kişilik memur alım ilanları yayımlanıyor. Bu alımlarda hem engelli personel alım ilanları hem de diğer puanlar üzerinden yapılacak alımlara yer veriliyor. Şuan itibariyle kamuya 5778 kişilik memur alım kadrosunda ilana çıkılmış durumda. Bahsi geçen konularda, 2828 sayılı kanun kapsamında yapılan alımlar ve engelli kamu personeli alımlarına değineceğimiz bu haberimizde, detaylı olarak tüm bilgilendirmelere erişim sağlayabilirsiniz. Bu konuda öncelikli olarak yakın zaman içerisinde duyurulan 2828 sayılı kanun dahilinde yürütülecek alımlara kısaca değinelim:

2828 SAYILI KANUN KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEN 3274 MEMUR ALIMI YAPILACAK

Sosyal Hizmetler Kanunu dahilinde yürütülen personel alımlarında, hak sahipleri ilgili eğitim düzeyleri üzerinden ilana çıkan kurumlara yönelik başvurularını gerçekleştireceklerdir. Tercih işlemlerinin ardından noter huzurunda kura çekilecek ve kurumlara atamalar sağlanacak. Noter tarafından yapılan kura çekimi sonrası, yerleştirme sürecine giren adayların hak sahipliğinin doğrulanmış olması gerekmektedir, aksi halde işlemleri iptal edilecektir. Konuyla alakalı daha detaylı bilgi ve kılavuzlar için buraya tıklayabilirsiniz.

E-KPSS ile MEMUR ALIMI YAPILIYOR

Toplamda 2504 kişilik engelli kadrosuna E-KPSS puanıyla memur alımı yapılıyor. Bu memur alımında ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden kadrolar açılmış durumdadır. Yapılacak başvuruların ardından E-KPSS puanları üzerinden atamalar gerçekleştirilecektir. İlgili adayların tercih işlemleri ÖSYM üzerinden yürütülmektedir. Tercih işlemlerine yönelik bilgi almak istediğiniz konulardaki tüm sorularınızı bize yorumlar kısmından aktarabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim