Bir Çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesine farklı pozisyonlarda personel alımı gerçekleştiriyor. Buna göre memur olmak yolunda ilerleyen adaylar başvuru şartlarını taşımak zorundadır. Adaylardan bazı genel ve özel olarak bazı nitelikler aranmakta ve başvuru işlemi sonrasınd ayapılacak değerlendirme sonucunda adaylara sınav yapılmaktadır.

Kamuya alımlar genelde Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılır. KPSS'den düşük puan alan adaylar çin hazırladığımız bu haber memur olma yolunda umudunu kesmiş olanlar için bir umut kapısı olacak. Çünkü kamuya KPSS 55 ve KPSS 60 puan ile alım yapan kamu kurumları var. Buna göre adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 55 veya 60 puan almış olmaları gereklidir.

55 KPSS PUANI İLE ALIMLAR:

Çardaklı Belediyesi 55 KPSS Puanı ile Memur Alımı: Çardaklı belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 1 kişilik boş kadro ile Erkek veya Bayan adaylardan Tahsildar alımı yapacak. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

60 KPSS PUANI İLE ALIMLAR:

Savunma Sanayii Müsteşarlığı 60 Memur Personel Alımı: Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesine farklı pozisyonlarda 60 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre 60 kişilik boş kadro, 23 Proje Mühendisi, 28 Proje Asistanı ve 9 Yönetici asistanı şeklinde dağılmaktadır. Adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımaları ve KPSS den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine KPSS 60 puan ile Deniz Sınıfı MUvazzaf subay temini yapmak için başvuru kılavuzu yayımladı. Adayların genel şartlar, Yaş şartıi KPSS şartı, Eğitim Şartı ve Askerlik niteliklerini yerine getirmeleri dahilinde başvurularını en geç 10 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Lice Belediyesi: Lice Belediyesi bünyesine bnünyesine 1 kişilik boş kadro ile Peyzaj Mimarı alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adayların KPSS şartını ve Genel nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını en geç 08 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 Zabıta Memuru Alımı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine farklı alanlarda olmak üzere KPSS en az 60 puan ile Zabıta Memuru alımı yapacağını belirtti. Buna göre en az lise mezunu olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alınacak. Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başladılar ve en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim