Devlet Personel Başkanlığı açıkladı! Kamu kurumlarına 50 KPSS puanı ile memur alımı yapılacak olan kurumlar belli oldu. KPSS ilgili puandan 50 ve 70 KPSS ile alım yapacak kurumlarda toplam istihdam edilecek personel sayısı 123 oldu. Buna göre kurumlardan İçişleri Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesine farklı kadrolardaki alım detayları haberimizin devamında!

70 KPSS İLE PERSONEL ALIMI;

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bilişim personeli alımı yapacak. DPB'de yayımlanan memur alım ilanına göre başvurular 1 Ekim tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. Adayların 657 sayılı devlet memurları kanunu 48. maddedeki genel şartları taşımaları istenilmektedir. Diğer başvuru şartlarına ise erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak, ilan detaylarındaki özel şartları taşımak istenilmektedir. Başvurular 9 Ekim tarihine kadar devam edecek. 57 kişilik sözleşmeli bilişim personeli alımı için detayları linkten öğrenebilirsiniz.

Başvuru detayları için tıklayın

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi büro memuru alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığında alım detayları açıklandı. 26 Eylül tarihinde alınmaya başlanan başvuruların 15 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı. Adayların başvuruları şahsen yapmaları istenildi. Başvuru şartlarında ise KPSS'den en az 70 puan almak şartı bulunuyor. Ayrıca başvuru yapacak olan adayların yapacakları iş gereği hafta sonu ya da mesai saatleri sonrası görevlendirileceği belirtildi. Buna göre çalışma saatlerinde herhangi bir engeli olmayan adayların başvuru yapması gerekmektedir.

İlan detayları için tıklayın

50 KPSS İLE PERSONEL ALIMI;

Diyanet İşleri balkanlığına KPSS'den en az 50 olan adayların başvuru yapabileceği 60 personel alımı yapılacak. Lisans, önlisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri 9 farklı kadrodaki alımlarda büro personeli, dizgi operatörü, redaktör, tahsisçi, yönetmen, muhabiri kameraman, işaret diliş tercümanı kadrolarına istihdam yapılacak. Başvurular 24 Eylül tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Adayların alımlara 5 Ekim tarihine kadar başvuru yapabileceği belirtildi. İl müftülüklerine yapılabilecek başvurularda adayların internet sitesi üzerinden başvuru formu çıktısını almaları ve gerekli evraklar ile birlikte şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

İlan detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA