Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketine toplamda 5 bin kişilik alım gerçekleşecek. Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılan ilan ile başvurular resmen başladı. PTT alımında 18 Mayıs tarihinde ilan yeniden güncellendi. 657 sayılı DMK sözleşmeli personel alımı için idari hizmet sözleşmeli alım gerçekleşecek. Adaylar başvurular için 60 Tl başvuru ücreti ödeyecekler. Başvuruların tamamlanmasına saatler kala başvurularını tamamlamayan adaylar için son detayları aktarıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

PTT 1840 No’lu posta çeki hesabına 60 Tl sınav ücreti yatırılması gerekmektedir. Adaylar sınav ücretini başvurulardan önce yatırması gerekiyor. PTT matik, PTT işyeri ve şubelerden ücret yatırılabilecek. 

Sınav başvuruları 14 Mayıs tarihinde başlamıştı. Son başvurular 21 Mayıs tarihinde tamamlanacak. Başvuru adresi için http://ik.ptt.gov.tr ile www.ptt.gov.tr siteleri üzerinden online olarak başvuru yapılabilecek. Adaylar sadece bir unvana başvuru yapabilecek. şahsen başvurular kabul edilmeyecek. bazı unvanlar için ikamet şartı aranacak. İkamet şartında Mernis adresi dikkate alınacak. Başvuru adımlarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILIYOR?

Gişe ve Büro Görevlisi, Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, ile Postacı unvanlarında alım yapılacak. Adaylar sadece bir pozisyon için yazılı sınava başvuru yapması gerekiyor. Yazı sınav 17 merkezde yapılacak. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon illerinde sınav yapılacak.

PTT 5 bin memur alımı ilanına başvuru nasıl yapılır?

PTT 5 Bin memur alım ilanı

Editör: TE Bilisim