Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak için Geçe haftalarda ilan yayımlanmıştı. İl olarak ilan Resmi Gazete'de yayımlanmış olup sonrasında 30 Eylül 2019 tarihinde İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştı. Ancak 3 Ekim 2019 tarihinde ilan güncellendi ve başvuruların yetersiz kalması nedeni ile 07 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak birkez daha ilgili ilan hakkında detayları sizlere aktarıyoruz.

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 Kişilik güvenlik görevlisi pozisyonu için yayımladığı ilana göre 43 farklı şehirde memur alımı yaoacağını belirtmişti. Söz konusu alım yapılacak şehirler şöyle:

Adana (5), Afyonkarahisar (2), Aksaray (2), Ankara (7), Antalya (10), Balıkesir (1), Batman (5), Bilecik (1), Bitlis (3), Burdur (2), Bursa (5), Çanakkale (3), Diyarbakır (1), Düzce (3), Edirne (3), Gaziantep (3), Hatay (2), Isparta (1), İstanbul (8), İzmir (3), Kahramanmaraş (3), Karaman (2), Kars (4), Kırıkkale (2), Kırşehir (3), Konya (6), Kütahya (4), Manisa (2), Mersin (6), Muğla (5), Muş (2), Nevşehir (1), Osmaniye (2), Rize (1), Sakarya (3), Samsun (1), Şanlıurfa (4), Tekirdağ (2), Trabzon (3), Tunceli (5), Uşak (3), Van (4), Zonguldak (2)

GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

Adaylarsan söz konusu ilan için genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Engelli veya Eski hükümlü olmamak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, Lisans mezunu olmak, 35 yaşından büyük olmamak ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olup, asıl adaylar arasına girenlerin atama işlemi yapılırken, atama için Bakanlığa ibraz edecekleri belgeler arasında yer alan bu belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.).

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN

Adaylar Kültür Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı için başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapıacaklar. Başvurular E Şube İŞKUR internet adresi üzerinden İş İlan No (00005191085) ile yapılacaktır.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Başvuruda bulunan adayların sayısı 560 üzeri olduğu taktirde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 17/10/2019 tarihinde Bahçelievler Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı No:4 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Milli Kütüphane Konferans Salonunda saat 09:00’da başlayacaktır. Kura çekim yerinde değişiklik olması halinde Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde duyurulacaktır.

İLANIN TAM METNİ