4 Büyükşehirdeki belediyeler memur alımı ilanları yayımladılar. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyeleri 657 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Bu kapsamda belediyeler 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre istihdam edilmek üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. KPSS 60 Puan İle Memur Alımı yapılacak olup kadro dağılımı ve ilanların detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE KADROLAR:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi - 278 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda Lise Mezunu 155, Ön Lisans Mezunu 43 ve Lisans mezunu 80 kişi alınacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi - 100 kişilik boş kadro ile Ön Lisans Mezunu: 40 İtfaiye Eri ve Lisans Mezunu: 10 İtfaiye Eri Alımı, 50 Zabıta memuru alımı yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi - 250 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Bu kapsamda Lisans mezunu 150 ve Ön Lisans mezunu 100 kişi alınacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi - 29 kişilik boş kadro ile KPSS siz Memur Alımı Yapacak. Bu kapsamda 10 Sıhhi Tesisatçı, 8 Beko Loder ( Kazıcı - Yükleyici ) Operatörü, 8 Ağır Vasıta Şoförü, 2 İnşaat Ustası, 1 Elektrik - Elektronik Mühendisi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlgili belediyeler adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Söz konusu büyükşehir Belediyeleri bünyelerine alımını yapacağı memur adayları için özel olarak Belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak gereklidir.

Zabıta ve İtfaiye eri adayları için ise, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

KPSS ŞARTI:

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Aynıca Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS olmadan memur alımı yapacak.

BAŞVURU DETAYLARI:

Söz konusu olan belediyelerin memur alımı ilanlarına başvurular İstenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilanları inceleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 29 Kadrolu İşçi Alımı Yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 Zabıta Memuru Alımı! Ön Lisans ve Lisans

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100 Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 278 Zabıta Memuru Alımı Ne Zaman Başlıyor?

Editör: TE Bilisim