Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 3 farklı kamu kurumu olan, Devlet Arşivleri, yargıtay ve Taşkömürü Kurumu bünyelerine 216 memur alımı yapacak. Ancak başvurularda artık son güne gelindi. Adaylardan aranan başvuru şartları ve detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde aktaracağız.

216 MEMUR VE KAMU PERSONELİ ALINACAK!

Devlet Arşivleri Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı ve Taşkömürü Kurumu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 216 kişilik kadro ile memur alımı yapacaklar. Alımlar en az lise mezunu kapsamında yapılacak olup Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı'da yer alıyor.

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELİNDİ.

3 Kamu kurumu için başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu kapsamda aşağıda sizlere başvuru şartları için detayları aktaracağız.

ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR

  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeli nitelikleri taşıyor olmak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Alım kadrolarına göre Lise, Ön Lisans ve Lisans eğitimi veren ilgili eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak
  • Herhangi bir başka kurum veya kuruluşta görev yapmıyor olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,
  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak,
  • 2018 yılında yapılmış olan kamu personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden ena z 50 ve 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranmaktadır.

ÖZEL NİTELİKLER VE KADRO DAĞILIMLARI:

Yargıtay Başkanlığı:

Yargıtay 95 kişilik boş kadro ile  57 Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli), 28 Sözleşmeli Zabıt Katibi, 2 Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat), 1 Sözleşmeli Teknisyen (Elektrik), 3 Sözleşmeli Teknisyen (Asansör), 3 Sözleşmeli Teknisyen (Soğutma ve İklimlendirme), 1 Sözleşmeli Teknisyen (Mobilya ) olmak üzere 95 sözleşmeli memru personel alınacak.

İLGİLİ HABER: Yargıtay Başkanlığı En Az Lise Mezunu 7 Kadro İle 95 Memur Alım İlanı

 Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı:

Devlet Arşivleri Başkanlığı 3 - 5 Bin TL maaş ile 76 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda 76 kişilik boş kadrosu ile, 25 Restoratör, 25 tekniker, 20 Teknsyen, 2 Mühendis, 2 Diyetisyen ve 2 Diğer Teknik Hizmetler personeli alımı yapılacak.

Adaylardan 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

İLGİLİ HABER: Devlet Arşivleri Başkanlığı 3000 - 5200 TL Maaş İle 76 Memur Alım İlanı

Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ):

Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesine alımını yapacağı 45 memur kadrosu için 399 Sayılı KHK'ya tabi Sözleşmeli olarak, 34 Maden Mühendisi, 6 Makine Mühendisi ve 5 Elektrik Mühendisi alımı yapacak. Bu yönde adaylardan 2018 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

İLGİLİ HABER: Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) Sözleşmeli 45 Kamu Personeli Alımı İlanı

 DİĞER KAMU PEROSNELİ VE MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA