Memur alımı ve personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. 05 Kasım 2019 tarihi itibari ile Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Resmi Gazete aracılığı ile gelmiş olan ilanlara göre kamuya 3 farklı kurum trafından 668 kişilik boşluk ile alım yapılacağı belirtildi. Söz konusu memur alımları ve personel alımları için adaylardan KPSS en az 50 puan veya KPSS Şartı olmadan alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere 05 Kasım 2019 tarihi itibari ile yayımlanan ilanları tek haberde derleyeceğiz.

Haberimizin içeriği başvuru şartları, başvuru bilgileri ve genel ile özel şartlar olacak. İşte alım yapacak o 3 kamu kurumu şöyledir.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

05 Kasım 2019 tarihi itibari ile gelmiş olan ilanlara göre 668 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu yönde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü KPSS şartı olmadan 500 persoel alacak. KPSS puanı ile ise, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 48 memur ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) 120 Memur Alımı yapacağını belirtti.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşıyor olmaları gereklidir. Aşağıda genel nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • En az lise mezunu, Ön Lisans mezunu veya lisans mezunu olmak,
  • Alım yapılacak pozisyon için gerekli belgelere ve eğitim seviyesine sahip olmak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü:

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda KPSS En Az 50 Puan İle 40 Büro Memuru ve 8 Sosyal Çalışmacı alımı yapacağını ilan etti. Alımlar farklı illerde yapılacak olup adayların dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Bu kapsamda adaylardan 35 yaşından büyük olmamak, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Başvuru süreci 07 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular ve ilanın detayları hakkında bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü( DSİ ):

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bugün itinbari ile yayımladığı ilan ile adaylara büyük müjde verdi. DSİ personel alımı ilanları devamlı olarak ilgi çekmekte ve bugün yayımlanan DSİ personel alımı ilanlarına göre 500 kişilik boş kadro ile 18 farklı alanda personel alımı yapacak. Ayrıca adaylardan KPSS Şartı aranmayacak olup alımlar KPSS'siz yapılacaktır.

Bu yönde adayların en az lise mezunu olmaları, Pozisyonuna göre 3 yıl deneyim sahibi olmaları ve bu yönde MEB onalı belge sahibi olmaları gerekmektedir. Başvuru süreci bugün 8 05 Kasım 2019 ) itibari ile başlamış olup adaylara 6 gün süre verilmiştir. Adaylar başvurularını en geç 11 Kasım 2019 tarihinde kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular İŞKUR aracılığı ile yapılacak olup kadro dağılımı ve başvurular hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK )

Resmi Gazete'de gelen ilana göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 120 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Bu yönde 5 farklı alanda alım yapılacak olup alımlar Merkez ve Taşra teşkilatına yapılacak.

Alımlar Sosyal bilimler alanında, Hukuk alanında ve Mühendislik alanında yapılacak olup adayların bu bağlamda ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gereklidir ve bu yönde Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. 

Başvuru süreci, 20 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 29 kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvuru hakkında ve kadrolar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.