Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kuruluşları her geçen gün yeni ilanlar yayımlayarak memur olma yolunda ilerleyen adaylara ışık oluyor. Geçtiğimiz hafta duyurusu yapılmış olan 3 kamu kurumu için de başvuru süreci bugün ( 10 Haziran 2019 ) itibari ile başladı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi verecek ve sizlere ışık olmaya çalışacağız.

Bu haberimizde, Alım Yapacak Kurum bilgilerine, Başvuru Şartlarına, Başvuru bilgilerine ve diğer detaylara ulaşabileceksiniz.

3 KURUM 485 MEMUR ALIYOR!

Haberimizin içeriğine ilk olarak alım yapacak kurumlarla başlayalım. 3 Kurum kamuya toplamda 485 kişilik boşluk ile alım yapacak. Bu yönde Hakimler ve Savcılar Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatifleri bünyelerine alım yapacaklar.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Söz konusu bu kurumların ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL NİTELİKLER VE İLANLARIN DETAYLARI:

Hakimler ve Savcılar Kurulu: HSK toplamda 25 kişilik kadrosu ile Sözleşmeli Büro Personeli alımı yapacak. Bu yönde HSK alımları için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 14 Haziran 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylardan en az lise mezunu olmak ve bu yönde 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Adaylar başvurularını HSK'nni resmi İnternet sitesi üzerinden temin edecekleri başvuru formu ile birlikte yapılacaktır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Sosyal Güvenlik Kurumu: SGK alımları için başvuru süreci başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu 400 kişilik boşluk ile Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcısı alacak. 400 kişilik kadro için nitelik farkı ile kadrolar bölünüyor. Bu yönde Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcılığı pozisyonu için, KPSS P23, KPSSP40, KPSSP42 ve KPSSP47 puan türünden 350 kişi ve KPSSP13 puan türüne sahip 50 kişi olmak üzere 400 memur alınacak. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 17 Haziran 2019 tarihine ladar E-Devlet şifresi ile birlikte online olarak başvuru yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Tarım Kredi Kooperatifleri: Tarım Kredi bünyesine toplamda 60 kişilik boşluk ile alım yapacak. Bu bağlamda Tarım Kredi Kooperatifleri alımları için adaylardan KPSS şartı aranacak. Söz konusu alımlar İzmir Bölge Birliğine yapılacak olup, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. 30 Kooperatif görevlisi ve 30 Ziraat Mühendisi için adaylardan Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranmaktadır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Yukarıda ilanlarını verdiğimiz 3 kamu kurumunun 485 devlet memuru alımı başvuruları başladı ve adaylar başvuru yapabilmeleri için yukarıdaki niteliklere uygun olmaları gereklidir. Adaylar başvuru yapabilmeleri için istenen belgelere sahip olmaları ve başvurularını mutlaka son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.