Üç Devlet Kamu Kurumu bünyelerindeki memur personel alımı ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı memur personel alımı yapıyorlar. Bu 3 kurumda alım yapacağı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyor. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmek için, KPSS şartına, Yaş Şartına ve Eğitim şartlarına uygun bir aday olması gerekmektedir. Alım yapan bu üç kurum ise, Polis Akademisi Başkanlığı, Kredi ve Kurtlar Kurumu ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü. Bu kurumlar toplamda 11 bin 98 kişilik kadro ile alım yapacak. İçlerinden en fazla alımı yapacak olan Polis Akademisi başkanlığı toplamda 10 bin Polis alacak.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR VE KURUMLAR:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı : 10 Bin Polis Alıyor.
Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü: 11 Lise mezunu Personel ve 43 Lisans mezunu Personel Olmak üzere toplamda 54 personel alıyor.
Kredi ve Yurtlar Kurumu : 601 Kadın ve 443 Erkek olmak üzere toplamda 1044 Sözleşmeli Yurt Yöönetim personeli Alıyor.

POMEM 20. DÖNEM 10 BİN POLİS ALIMI :

Emniyet Genel Müdürlüğü 20. Dönem POMEM kapsamında toplamda 10 bin polis alımı gerçekleştirecek. Adaylardan KPSS şartı olarak KPSSP3 puan türünden en az 60 puan ( geçerlilik yılı 2016 ), Yaş şartı olarak 30 yaşından gün almamış olmak, Eğitim Şartı olarak ise, Lisans mezunu olmak veya buna denkliği olan Yükseköğretim kurumlarınca onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak. Bunun dışında Lise mezunları ve Önlisans mezunları başvuruda bulunamıyacaktır. Adaylar yapılacak olan sınav ile belirlenecektir.

KIYI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 54 KAMU PERSONELİ ALIMI :

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü iki farklı ilan ile toplamda 54 kamu personeli alımı yapıyor. Alımlar farklı kadrolarda yapılacaktır. Duyurusu yapılan ilk ilanda 11 Lise mezunu Personel ve ikinci duyuruda ise 43 Lisans mezunu kamu personeli alımı yapacak. Adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şartı aranacaktır.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU 1044 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI:

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunana bay ve bayan kadrolarındaki personel eksikliğini tamamlamak amaçlı toplamda 1044 kişilik kadro ile alım yapacak. Alımları yapılacak olan sınav belirleyecektir. Adaylar sözlü biçimde sınavlandırılacaktır. Kredi ve yurtlar Kurumu 1044 kişilik kadro ile 601 bayan ve 443 Erkek aday ile sözleşmeli yurt yönetim personeli alacak. Adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak zorundadır. Sınav için KPSS puanı en yüksek olan adaylar sınava çağırılacaktır. Diğer adaylara göre KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

BAŞVURULAR 14 NİSAN 2017 TARİHİ SON!

Yukarıdaki 3 devlet kurumunun son başvuru günleri aynıdır. Yani adaylar başvurularını en geç 14 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Başvurusunu son başvuru günü saat 17:00 a kadar alacak ve başvurular, . Başvurular https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu Başvurularını en geç 23:59 a kadar (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.  Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ise başvurularını,  son başvuru gününne kadar Türkiye İş Kurumu Hizmet Merkezine şahsen veya Türkiye İş Kurumu Resmi internet sitesine elektroik ortamda başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlanlar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Kurum ilanının üzerine tıkladığınızda o kuruma ait daha detaylı bilgiler verilmektedir.

EGM 10 Bin Polis Alımı Başvuruları
KYK 1044 Personel Alımı Başvuruları
Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü 54 Personel Alımı Başvuruları
Editör: TE Bilisim