Kamuya alımların devam ettiği ve yeni yayımlanan ilanlar bulunmakta. İlanlar gerek Kurumların kendi İnternet sitelerinde gerekse Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmaktadır. Binlerce aday KPSS'ye girerek memur olma umudu ile beklemektedir. Son zamanlarda yayımlanan ve başvuruları bugün başlayan 3 Devlet kurumu toplamda 104 memur personel alımı yapacak ve adayların başvurularını başvuru şartlarına göre gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre, İçişleri Bakanlığı 40, Diyanet İşleri Başkanlığı 61 ve Bartın İl Özel İdaresi bünyesine 3 kişilik kadro ile alım yapacaklar. Bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaşacağımız bilgileri ve bağlantıları kullanarak başvurularını başvuru süreleri içerisinde yapmaları şarttır.

3 DEVLET KURUMU BAŞVURULARI BAŞLADI?

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz gibi kamuya alım yapan 3 devlet kurumunun memur personel alım başvuruları başladı ve başvurular kurumların belirlediği son başvuru tarihlerine kadar yapılması şarttır. İşte alı yapan kurumlar ve detayları şöyledir;

İçişleri Bakanlığı 40 Memur Personel Alımı:

İçişleri Bakanlığı iki farklı duyuru ile bünyesine toplamda 40 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre 10 Kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli ve 30 Kişilik kadro ile farklı bölgelerden Avukat alımı yapacağını belirtti. Her iki ilana başvurular bugün başladı ve Sözleşmeli Personel için 13 Nisan 2018 tarihinde ve Avukat için 06 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.

Söz konusu ilan ile adaylardan genel olarak, Görevini yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları şarttır. Ayrıca özel niteliklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Sözleşmeli Personel Alımı

Avukat Alımı

Bartın İl Özel İdaresi 3 Sözleşmeli Personel Alımı:

Bartın İl Özel İdaresi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 3 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak alım yapacağını belirtti. İlana göre bu kadrolara başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır. Buna göre Bartın İl Özel İdaresi 1 Endüstri Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi ve 1 Mimar alımı yapacak. Başvurusunu yapan adaylara yapılacak Sözlü Giriş sınavı ile adayların boş pozisyonlara yerleşmesi sağlanacaktır.

Söz konusu olan Sözleşmeli Personel alım ilanı ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında görev yapabilmek, en az 1 yıl Bartın ilinde ikamet ediyor olmak ve alım yapılacak ilgili alanlarda eğitimin tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Başvurular bugün başlamış olup en geç 12 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre başvurular Bartın İl Özel İdaresine şahsen yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı 61 İl Müftü Yardımcısı Alımı:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği doldurmak amaçlı 61 kişilik boşluk ile Bayan 61 İl Müftü yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Duyurusu geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için başvuru süreci bugün itibari ile başladı ve en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması şarttır.

Söz konusu ilan ile başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Bayan olmak, Dini eğitim veren yükseköğretim kurumlarından en az dört yıllık eğitimi olmak, Kur'an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde en az 6 yıl deneyime sahip olmak, İl Müftü Yardımcısı kadrosunda müktesebi bulunmamak ve Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında hala görev yapıyor olmak nitelikleri aranacaktır. Buna göre ilanın detaylarını incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim