Dün Aile Bakanı tarafından yapılmış olan açıklamlara göre Devlet Koruması Altında yetişmiş olan gençler için atama yapılacağına yer vermişti. en az ilkokul seviysinde yapılacak olan atama için tercih kılavuzları az önce Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanarak tercih işlemleri başladı.

TERCİHLER BAŞLADI!

Toplamda 2 bin 183 memur ataması yapılacak olup atamalar, İlkokul, İlköğretim, Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde yapılacak. Bu kapsamda tercih işlemleri bugün ( 10 EKim 2019 ) itibari ile başladı ve adaylar tercihlerini en geç 21 EKim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda,  932 adedi İlkokul-İlköğretim düzeyinde, 978 adedi Ortaöğretim düzeyinde, 140 adedi Önlisans düzeyinde, 133 adedi Lisans düzeyinde yer almaktadır.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 

Yerleştirme işlemi Mülga Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. 

2828 SAYILI SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA SOSYAL HİZMETLER MODELİNDEN YARARLANACAK HAK SAHİPLERİNİN SORGULAMA EKRANI

1-2828 2019 yerleştirme kılavuz metni

2-Ortaöğretim kadrolar

3-Önlisans kadrolar

4-Lisans kadrolar

5-İlkokul kadrolar

6-Ortaöğretim Nitelik Kodları

7-Önlisans Nitelik Kodları

8-Lisans Nitelik Kodları

9-Özelkoşul Nitelik Kodları

10-Mezun Olunan-olunacak önlisans programları_2019V1

11-Mezun Olunan-olunacak lisans programları_2019v2

Editör: TE Bilisim