Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruya göre Türkiye geneli 805 memur alımı yapılacak. ALımlar 2828 Sayılı SOsyal Hizmetler kanunu kapsamında yapılacak. Söz konusu tercih işlemlerine 14 Eylül 2020 tarihinde başlayan adaylar için az önce bir açıklama geldi. Süreç Aile Bakanlığı tarafından uzatıldı.

TERCİH SÜRECİ UZATILDI!

Aile Bakanlığı yayımladığı duyuruya göre tercihlerin 21 Eylül 2020 tarihinde sona ereceğini bildirmişti. Ancak az önce Son dakika olarak Aile Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre tercih süreci uzatıldı. Başvuruların yetersiz olması durumund ve adayların tepkisi üzerinde süreç 28 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. 

Aile Bakanlığından gelmiş olan açıklamada " sürenin uzatılması hususunda hak sahibi gençlerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde tercih işlemlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla tercih işlemleri 28 Eylül 2020 Pazartesi gününe kadar uzatılmıştır. Tercih işlemleri 28 Eylül 2020 saat 23:59 da sona erecektir." şeklinde açıklama yapıldı.

DAHA ÖNCE TERCİH YAPAN ADAYLAR NE YAPACAK?

Tercih işlemlerinin uzatılması sebebiyle daha öce tercih işlemlerini gerçekleştiren ancak tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen hak sahiplerinin tercih onayları istekleri üzerine bir defaya mahsus olmak üzere kaldırılacaktır.

Tercih onaylarının kaldırılmasını talep eden adayların taleplerini yazılı olarak Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ulaştırılmak üzere Bakanlığımızın il veya ilçe müdürlüklerine en geç 21 Eylül mesai saati bitimine kadar ulaştırmaları gerekmektedir. Onay kaldırma işlemleri 22 Eylülde gerçekleştirilecektir.

Bu şekilde talepleri üzerine tercih onayları kaldırılan hak sahiplerinin tercihlerinin geçerli olabilmesi için tercihleri üzerinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra tercihlerini mutlaka onaylamaları gerekmektedir. Tercihlerini onaylamayan hak sahiplerinin tercihleri dikkate alınmayacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Bakanlıklara, Kamu kurum ve kuruluşlarına 2828 Sayılı Devlet Koruması altında olan adayların başvuru yapabileceği tercihlerde adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLA

Editör: TE Bilisim