2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu dahilinde Devlet Personel Başkanlığı (DPB) web adresi üzerinde bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda 3274 memur alımı yapılacağı aktarıldı. İlkokul, lise, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden kamudaki çok sayıda kurum bünyesine, hem personel ihtiyacını karşılamak hem de devlet korumasında yetiştirilen kişilerin memuriyetini sağlamak amacıyla memur alımı yapılıyor. Tüm eğitim düzeyleri üzerinden devlet korumasına alınmış ve devlet desteğiyle yetiştirilmiş kişilerin kamuda istihdam edilmesi konusundaki memur alımında 3274 kişilik imkan bulunuyor. Yayımlanan duyuru kapsamında başvuruların tercihler üzerinden yapılacağı aktarılıyor. Tercih işlemleri başlatıldı ve adayların tercih işlemlerinin ardından noter huzurunda kura çekilip, kazanan adaylar kamudaki memurluk kadrolarına atanacaklar. Tercih işlemleri için merak edilen diğer bir detaya yer verecek olursak; hak sahipliği doğrulaması için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabileceğinizi vurgulamak isteriz.

Hangi kadrolara, hangi eğitim düzeylerinden alımlar yapılıyor? Tercihler ne zaman başlayacak?

Tercih işlemlerine yönelik süreç 1-14 Aralık 2018 olarak aktarılmış durumdadır. Kontenjanlar ve kadro dağılımları gibi noktalardaki detaylara erişmek, kılavuzun tam halini görüntülemek ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Tüm bağlantılar aşağıda yer alacaktır. Ancak önizlemeye ulaşmak isteyenler için aktaracak olursak:
KADROLAR
ilkokul düzeyinden hizmetli;
ortaöğretim düzeyinden Memur, teknisyen, hemşire, işçi;
önlisans düzeyinden Memur, yönetim görevlisi, tekniker;
lisans düzeyinden Memur, öğretmen, sosyal çalışmacı, tercüman, mühendis, antrenör, işçi, eczacı, ebe, diş hekimi, fizyoterapist, istatistikçi, avukat gibi kadrolara alımlar yapılmaktadır.

BAĞLANTILAR

İlköğretim kadrolar kılavuzu

Ortaöğretim kadrolar kılavuzu

Önlisans kadrolar kılavuzu

Lisans kadrolar kılavuzu

Tercih kılavuzu

Diğer kılavuzlar ve duyurunun orijinal haline ulaşmak için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim