2828 Sayılı Kanun kapsamında kamuya 2097 memur alımı başvuruları sona ermek üzere En az İlkokul mezunu farklı alanlarda memur ve personel alımı yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen atama işlemleri için binlerce aday tercihte bulundu. Şimdi ise adayların beklentileri arasında sonuçların açıklanması yer aldı.

2097 Memur Alımı Yapılacak!

Aile Bakanlığı tarafından yürütülen atamalar için 2097 kişilik boş kadro ile atama yapılacak. Atamalar fakrlı Bakanlıklara ve kurumlara yapılacak. Bu kapsamda,

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 809

Ortaöğretim Mezunu: 940 

Ön Lisans Mezunu: 178

Lisans Mezunu: 170

Olmak üzere 2097 kişilik kadro yer almaktadır. Bildiğiniz üzere 2828 Sayılı Kanun kapsamında yapılan atamalara sadece Devlet Koruması altında olan kişiler başvuru yapabiliyor.

Kura İle Yerleştirme Yapılacak!

2828 Sayılı Kanun kapsamında kadro ve pozisyonlara yerleştirme, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından merkezi olarak Kura ile yerleştirme usulüne göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde hak sahipleri, öğrenim durumlarına göre ilan edilen kadrolara veya pozisyonlara tercihleri ve yerleştirme dönemi kontenjan sayısı dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

Yerleştirme işlemlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen öğrenim düzeyi ve program, cinsiyet, doğum tarihi ile mezuniyet tarihi bilgileri esas alınacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

27 Ekim 2021 tarihinde sona eren tercih süreci için sonuçların Kasım Ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi elektronik ortamda yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

TERCİH SONUÇLARINI İNSTAGRAM SAYFASINI TAKİP EDEREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim