Devlet bünyesinsi altındaki yardıma ihtiyacı olan Gençlerimizden 2828 Sayılı Kanun ile Emmiyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı memur alımı yapacak. Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan başvuru kılavuzuna göre EGM ve MSB'de memru olmak isteyen gençlerimiz bazı belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

EGM VE MSB MEMUR ALACAK!

Emniyet genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı kadrolarına göre En az ilkokul mezunu olan adaylar arasından Devlet memuru ve Kamu Personeli alımları yapılacak. Alımlar farklı illerde bulunan taşra teşkilatına yapılacak. İşte EGM ve MSB kadroları şöyledir.

Emniyet Genel Müdürlüğü:

EGM 10 farklı ilde bulunan birimlerinde çalışacak Hizmetli alımı yapacağını belirtti. Bu yönde alımlar, Uşak, Samsun, Rize, Manisa, Kilis, Kahramanmaraş, Hakkari, Bartın, Artvin ve Antalya illerinde yapılacak. 

 Milli Savunma Bakanlığı:

MSB fakrlı birimlerine devlet memuru alımı yapacak. Bu yönde MSB Ankara Merkezi birimne hizmetli alacak. Ayrıca MSB bağlı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ön Lisans mezunu memur alacak. Hava Kuvvetleri komutanlığı Hizmetli alacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise Ankara teşkilatına Teknisyen ve memur alımı yapacağını belirtti.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğüne yerleşen adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yazılı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait kadroları tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarına atanacakların ilgili mevzuat gereği sağlam olmaları, sevk edilecekleri hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "Devlet Memur Adayı Olur" kararlı rapor almaları ve yaptırılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayamayan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarını tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

TERCİHLER:

MSB ve EGM memur alımı tercihleri yapacak adaylar tercihlerine 16 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 23 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. tercihler son gün saat 23:59 a kadar adaylar tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI VE TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim