Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamalarda önemli ifadelere yer verildi. Sanayi Bakanı Varank, Trabzon ziyaretinde yatırımların devam edeceğini ifade etti. Mustafa Varank açıklamalarında Trabzon’ a yapılan yatırımların son 16 yıl itibariyle yılda 28 milyar TL’ ye ulaştığını söyleyerek, yatırımların devam edeceğini vurguladı. Her alanda; sanayiden tarıma kadar yapılan yatırımların devam ettirilerek Trabzon’ da ciddi gelişmeler elde edileceğine değindi…

25 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI DOĞACAK

Yeni bir proje hakkında bilgilendirmeler gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “ Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Trabzon’a çağ atlatacak bir proje. Bölgenin orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde önemli bir üs olmasını arzuluyoruz. Milli teknoloji hamlesinin burada güç kazanarak, diğer illerimiz için rol model oluşturmasını istiyoruz. Yatırım Adası tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde 25 bin vatandaşımıza iş oluşturabilecek. İnşallah Nisan’da Ticaret ve Sanayi Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, Valilik ve Arsin Belediyesi arasında yönetici şirket sözleşmesini imzalamayı planlıyoruz. Projelendirme ve fizibilite aşamalarında desteğimizi sunacağız. “ ifadelerini kullandı. 
25 bin kişiye iş imkanı yaratacak projelendirme süreciyle birlikte, Trabzon’ da kalkınmanın daha da ileriye taşınacağı düşünülüyor. Yatırımların, projelerin sürdürüleceği Trabzon’ un her anlamda daha iyi şartlara erişebilmesi adına çalışmaların durmaksızın hayata geçirileceği söyleniyor.

TÜM EKONOMİ VE YATIRIM HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OL

İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirerek; tüm gündemden ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

İos> TIKLA
ANDROİD> TIKLA
 

Editör: TE Bilisim