23. dönem POMEM alımlarında 10 bin polis memuru alımı yapılacak. Önceki deneyimler kapsamında 23 dönem POMEM mülakatları için soru ve cevaplarını sizler için hazırladık. Polis alımı mülakatlarında neler sorulur? Polis alımlarına dair mülakat ile alakalı tüm detayları haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

 Kısa süre önce 23. dönem POMEM alımları için açıklama gelmişti. İlk olarak sağlık kontrolü ve belge tesliminin ardından fiziki yeterlilik parkuru geçen adaylar mülakatları alınmaya başladı. İlk defa katılacaklar ve mülakat hakkında bilgisi olmayanlar için hemen aşağıda oldukça detaylı soru cevapları bulabilirsiniz.

ADAYLARA NELER SORULUYOR?

Mülakat sınavı değerlendirmesinde şu özelliklere dikkat edilir konu hakkında bilgi düzeyi kendinden istenilen kavrama Özgüven ifade etme yeteneği ve ayrıca beden dili gibi önemli kriterler değerlendirilir adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gerekmektedir

İnternet kullanıyor musun? Evet efendim, kendimi geliştirmek ve faydalı içerikler için kullanıyorum.

Kendinden bahseder misin? Bu tarz kişisel soruları polis olmanızın uygun olacağı fikrine kanalize etmelisiniz. Misal; Efendim ben sabırlı, azimli ve çalışkan bir insanım. Görevimi ve sorumluluklarımı tamamen yerine getiririm. Bu özellikler polis memurlarında da olan ana hususlar olduğu için bu mesleğe talibim.

Neden polis olmak istiyorsun? Efendim bu mesleğe donanım olarak hazırım. Sağlam bir meslek sahibi olmak ve kendime uygun bir işi yapmak fikriyle aranıza katılmak istiyorum. Hakkıyla bu mesleği yapacağıma inanıyorum. Sabırlı biri misin? Efendim burada olma nedenim, bu mesleğe kendimi uygun görmemdir. Sizler de beni uygun bulursanız, devletime bu meslek içinde hizmet etmek isterim efendim.

FETÖ hakkında bilgin var mı? Efendim FETÖ bu milletin güvenini kullanıp ona hıyanet eden en büyük terör örgütlerinden biridir. Devletimizin mücadelesinde her türlü varlığımla yanındayım.

Editör: TE Bilisim