EGM 10 bin polis alımı yapacak. Daha önce DPB resmi internet üzerinden yapılan duyurunun ardından polis olmak isteyen adayların yoğun ilgisi ile başvurular alındı. Emniyet Genel Müdürlüğünün polis ihtiyacını önemli ölçüde giderecek olan 10 bin polis alımında Lisans ve ön lisans mezunu adaylar 30 Mart tarihi itibari ile başvurularını tamamladı. 

Lisans ve Önlisans mezunu polis alımı toplamda 10 bin olarak gerçekleşecek. Kadın polis alımı Lisans mezunlarından 800, Ön Lisans mezunlarından ise 200 olmak üzere toplamda 1.000 kadın polis alımı yapılacak. 

POMEM BAŞVURU SONUÇLARI

Adaylar 22. Dönem polis alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla takip etmekteler. Bilindiği gibi başvurular 30 Mart tarihinde tamamlanmıştı. 20 Nisan tarihi itibari ile başvurunun bitmesi 20 gün oalcağından, Polis Akademisi Başkanlığının POMEM başvuru sonucunu yakın bir sürede açıklanmasını beklemekteyiz. Geçtiğimiz dönemlerde de yirmi gün içinde başvurular açıklanmıştı. İşin olsa ekibi olarak sitemiz uygulamasını ve sosyal medya hesaplarını takip etmeniz halinde sizleri bilgilenirmiş olacağız. Mobil uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımıza aşağıdaki linkten erişebilirisiniz.

22. Dönem POMEM Önbaşvuru sonuçlarını adından öğrenmek için anlık bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU

Polis olmak isteyen adayların büyük umutlarla bekleyişinin ardından geçtiğimiz gün 18 Nisan tarihinde fiziki yeterlilik parkuru açıklanmıştı. 22. Dönem POMEM Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik Sınav Talimatı ve Parkuru açıklaması yapan Polis Akademisi Başkanlığı adayların yönetmelik gereği sınav talimatına ilişkin kuralları duyurdu. Adayların başarılı olabilmeleri için erkek adayların 48, kadın adayların ise 51 saniyede parkuru tamamlamaları gerekmektedir. Sınav sonucunda 60 puan altı alan adaylar başarısız olacaklar. Mülakat sınavına girebilmek için fiziki sınavdan geçmek gerekiyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim