22. dönem Polis Özel Harekât alımı başvuruları için yeni gelişmeler yaşanıyor. Polis adaylarının en çok tercih ettiği branşlardan bir tanesi olan Özel Harekat adayları başvuru koşullarını merakla takip ediyor. Adaylar pek çok kez başvuru şartlarının esnetilmesi taleplerini yinelemekteler. Polis Meslek Yüksek Okulu yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Polis özel harekat adaylarının beklediği değişiklikler yönetmelikte yer almadı.

2018 yılında PÖH alımları için 10 bin 700 kontenjan ayrılması bekleniyor. Polis Akademisi alımlarda başvuru şartlarını tespit ederek yayımlamasıyla başvuru süreci resmen başlayacak. Geçtiğimiz yıl yapılan Polis Özel Harekat alımlarında 10 bin alım gerçekleştirildi. Adayların yoğun ilgisi ile 280 binden daha fazla başvuru gerçekleştirildi. Önceki yıl PÖH alımlarında askerlik şartının olmaması ve KPSS şartının da kaldırılması başvurulara yoğun ilginin olmasını sağladı. 2018 yılı polis özel harekatı için başvuru şartlarında esneme yapılması umudu azaldı. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile POMEM ile PMYO alımları için başvuru şartlarında bazı değişikliklere yer verildi. PÖH alımlarına ilişkin bir değişiklik yapılmadı.

PÖH YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından PÖH alımlarında yaş şartının esnetilmesi konusunda bir çalışması bulunmuyor. Geçtiğimiz günlerde bazı Milletvekilleri tarafından TBMM'de gündeme getirilen yaş şartına ilişkin çalışma bir karşılık bulmadı. Milletvekilleri polis özel harekat şartlarına ilişkin talepleri zaman zaman gündeme getirmeye devam etmesi bekleniyor.

2018 PÖH ALIMLARI NE ZAMAN?

Polis Özel Harekat başvurularına ilişkin henüz bir takvim belirlenmiş değil. Başvurulara ilişkin yapılan değerlendirmelere göre 2 aya kadar PÖH alımı gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İşin olsa ekibi olarak alıma ilişkin resmi bir açıklama yapılır yapılmaz adaylara duyuracağız.

Editör: TE Bilisim