Adalet Bakanlığı İcra katibi alımı yapılacak. 2021 yılı için yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Adalet bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 814 kişilik boş kadro ile 2021 yılı İcra Katibi alımı yapılacak. Alımlar Farklı bölgelerde olmak üzere İcra Dairelerine yapılacak. Başvurularda son günlere geldik. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Kimlerin başvurusu geçerli sayılacakç

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELDİK!

Adalet Bakanlığı 814 İcra Katibi alımı için başvurular 23 Şubat 2021 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Bu yönde en geç 12 mart 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Başvuru yapmış veya henüz başvuru yapmamış olan adaylardan Sözleşmeli icra kâtipliği pozisyonlarına atanmak isteyenlerin İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3/A maddesinde belirtilen şartlar aranacak.

Yaş Şartı: Merkezi sınavın (KPSS-2020) yapıldığı 2020 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 ve sonrası doğumlu olanlar).

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans içn KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı 814 memur personel alımı başvuruları 12 mart 2021 tarihine kadar yapılacak olup sonuçların en geç Mart sonuna kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için,

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim