İçişleri Bakanlığı 2021 yılı Kaymakam Adayı Alımı için ilan yayımlamıştı. Başvurularda artık son güne geldik. Peki 2021 yılı Kaymakam Adayı Alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav detayları nedir? Sınav konuları nelerdir? Bu haberimizde sizlere İçişleri Bakanlığı tarafından alımı yapılan Kaymakam Adayı Sınavı hakkında detayları aktaracağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Kaymakam adayı alımı sınavına başvurular 26 mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 02 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Geç başvuru olarak ta adaylara 10 haziran 2021 tarihi verilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kaymakam Adayı Alımı 2021 yılı Başvuru Şartları Burada

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar 26 Mayıs-03 Haziran 2021 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 250,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, 375,00 TL olan sınav ücretini aynı gün yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılı Kaymakam Adayı alımı için başvuru sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir. Sonuçlar ve Sınav belgeleri Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav, 10 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavda sorulacak soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

SINAV KONULARI:

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi:

  • Türkçe (14),
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4),
  • Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10)
  • Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi:

  • Anayasa Hukuku (13),
  • İdare Hukuku (18),
  • Türkiye’nin İdari Yapısı (14),
  • Türkiye’de Mahalli İdareler (9),
  • Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

SINAV SONUÇLARI VE DUYURULARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim