Ülkemizde yılda iki kez yapılan Merkezi Yerleştirme ile Yaş şartı olmadan Merkezi atama ile memur alımı yapılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan tercih kılavuzuna göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylar 2021 yılı en az 2000 merkezi atam bekliyorlardı ancak beklentiler yine karşılanmadı.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU KONTENJAN SAYISI BELLİ OLDU!

KPSS Merkezi Yerleştirme ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Bu kapsamda,

Lise Mezunu: 98 Kişi,

Ön Lisans Mezunu: 306 Kişi,

Lisans Mezunu: 623 kişi, alınacak.

Bu kapsamda KPSS 2021/1 Tercihleri ile kamuya toplamda 1027 Memur Alımı yapılacak.

ADAYLARIN BEKLENTİSİ KARŞILANMADI!

Merkezi Yerleştirme ile memur alımları için adaylar 2021 yılı en az 2000 Kişilik boş kadro ile memur alımı beklemekteydi. Ancak yayımlanmış olan KPSS 2021/1 tercihleri ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 1027 memur alımı yapılacak. Adayların merak ettiği konulardan birisi de ek yerleştirme olup olmayacağıdır. Ancak adayların malesef 2021/2 Merkezi yerleştirmeyi beklemeleri gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU BURADA

AÇIKTAN MEMUR ALIMLARI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yapılan bütçe görüşmesi neticesinde 2021 yılı Açıktan memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Ülkemizde bulunan Bakanlıklar ve Kamu Kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. Bu yönde alımların çoğu sözleşmeli Personel ve Memur statüsünde yapılacak.

14 BİN 150 MEMUR ALIMI DETAYLARI BURADA

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDEN AÇIKTAN MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

Temmuz ayı itibari ile bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyesine memur personel alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı kadrolarda memur alımı ve personel alımı yapılacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen KPSS Şartı ve diğer şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. İlgili ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU DEVAM EDEN KAMU MEMUR PERSONEL ALIMI GÜNCEL İLAN LİSTESİ

Editör: TE Bilisim