Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidere bilmek için Erkek ve kadın Öğrenci adaylarından başvuru aldı. Öğrenci seçimleri Sözlü sınav ve mülakat yapılacak. Sınava başvurular 27 Kasım 2020 tarihi ile başladı ve 11 Aralık 2020 tarihinde sona erdi.

Başvurularını tamamlamış olan adaylar şimdiden sonuçları beklemeye başladılar bile. Binlerce aday başvuruda bulundu. Başvurular incelemeye alındı bile. Değerlendirme sonucuna göre adaylara sınav yapılacak. sözlü sınav ve Mülakat sınavı konuları hakkında detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki haberi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı 400 İdare Memuru Sözlü ve Mülakat Sınav Konuları

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Bilindiği üzere İdare Memuru Öğrencisi alımları başvuruları KPSS puanına göre yapılmıştı. Adaylardan 2020 yılında alınan Lisans seviyesindeki KPSS puanından en az 70 puan almış olmak gerekliydi. 70 puan üzerinde yapılan başvurular kabul edildi ve şimdi yapılacak değerlendirme ile KPSS puanı sırasına göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınavlara alınacak.

Buna göre  Bakanlıkça belirlenen (300 Erkek) kadro sayısının 5 katı (1.500) ve (100 Kadın) kadro sayısının 5 katı (500) idare memurluğu öğrenci adayı çağrılacaktır.

SINAVLARA KATILACAK ADAYLARDAN HANGİ BELGELER İSTENECEK?

Adlî sicil ve arşiv kaydının bulunmadığına dair Beyan,

Öğrenim durumlarını gösteren belgenin noter onaylı sureti veya e-devlet üzerinden alınan mezun belgesi ya da ilgili kurumunca verilen onaylı örneği,

Son altı ay içinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf (6x9) (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun),

2020 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünü gösterir sınav sonuç belgesinin çıktısı,

Fotoğraflı özgeçmiş ( Ek - 2 ) Ek - 2 burada

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi fotokopisi,

Kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapmış olanlardan görev yaptıkları kurumdan alacakları hizmet belgesi,

Sınav başvuru tarihi itibarıyla güncel askerlik durum belgesi,

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı 400 idare memuru alımı için adaylar başvuru sonuçlarını (www.cte.adalet.gov.tr) adresi üzerinden öğrenecekler. Bakanlık başvuruların 11 Aralık 2020 tarihi ile bitmesi ile sonuçları 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Başvuru sonuçları açıklandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.