Az Önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre 200 kişilik boş kadro ile Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı yapılacak. Alımlar farklı illerde taşra teşkilatlarına yapılacak. Peki Stajyer Hava Trafik Kontrolörü başvuru şartları nedir? Alım yapılacak şehirler hangileri:

Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise;

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Özel Başvuru Şartları Nedir?

  • Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,
  • Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 15.08.2021 tarihi itibarıyla, 27 yaşından gün almamış olmak, (15.08.1995 ve sonrasında doğmuş olmak.)
  • ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, (aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliğinde yazılı bulunmaktadır.)
  • Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır, gerekirse hakem hastaneye gönderilir ve hakem hastanece verilecek nihai rapor sonucuna göre işlem tesis edilir. Adaylar bilgisayar destekli sınavı veya yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
  • Son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az ‘C’ düzeyinde puan aldığını belgelemek, (ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge (30.11.2015 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.).
  • Daha önce disiplin, başarısızlık ve idari yönden kursla veya Genel Müdürlükle ilişiği kesilmemek.

Ayrıca bunun dışında adayların 06 Eylül 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman yapılacak?

Adaylar başvurularına 16 Kasım 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Kasım 2002 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular sadece http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Genel Şartlar ve Başvuru Kılavuzu Burada

Editör: TE Bilisim