2019 yılının kamu kurumlarına memur personel alımları bekleniyor. 41 farklı kurumun dolu boş kadro değişiklikleri yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın onayının ardından Resmi Gazete' de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. Bu duyurunun ardından da kamudaki ihtiyaç durumları ve personel alımları merak edilir, araştırılır hale geldi. 2019 yılı memur alımları, merkezi atamalar için ön hazırlık olarak değerlendiriliyor. Yeni hükümet sistemindeki kurumların dolu boş kadro değişiklikleri bilindiği üzere Cumhurbaşkanı onayına tabi tutulmuştur. Resmi Gazete' de 41 kamu kurumunun dolu boş kadro değişiklikleri yer edinmiştir.

BOŞ VE DOLU KADROLAR - EKSİK KURUMLAR VAR

Kamu kurumları personel ihtiyaçlarını belirleyecekler ve bu ihtiyaçların belirlenmesinin ardından, kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı (DPB) bildirecekler. Personel sayısı, kıdemi ve derecesi belirtilecek personel alımları onayın verilmesinin ardından ilan olarak adaylara duyurulacak. Başvuru yapacak adaylara yönelik ilan kılavuzu ve detayları yayınlanır, ardından adayların başvuru süreçleri işler. İlan tarihinden itibaren 15 günlük süre içerisinde ilana başvurular alınır. Uygulanacak yazılı ve sözlü sınavların ardından ilgili başarılı olmuş kişilerin pozisyonlara yerleştirmeleri sağlanır. Resmi Gazete' de yayımlanan, kamoyuna duyurusu yapılan kadrolar 41 kuruma yöneliktir. Bazı kurumlar ise burada gözükmemektedir. Buradan anlaşılan ise YÖK gibi boş dolu kadrolarda yer almayan çok sayıda kurum için yeni duyurular Resmi Gazete' de yayımlanacak ve bilgilendirmeleri daha sonra yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde Resmi Gazete' de bu kurumlarla alakalı karşımıza duyurular çıkabilir.

Boş ve dolu kadro değişiklikleri yayımlandığında haberdar olmak ve bildirim almak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim