Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) memur alımı için geçtiğimiz gün yayımlamış olduğu ilan ile bünyesine farklı alanlarda uzman kadrosunda memur alımı yapacak. Alımlar 2018 yılı KPSS puanı ile yapılacak. Başvuruarın 25 Eylül 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış veya başvuru yapmış olan adaylar için haberimizde detayları sizlerle paylaşacağız.

YÖK Memur alımı başvurusunda bulunmak için adaylar başvurularını en geç 09 Ekim 2020 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Ankara adresinde olacak şekilde posta ile göndererek başvuru yapılacaktır.

4 Kişilik Uzman Kadrosu İle Memur Alımı Yapılacak!

1 Uzman : Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden mezun olup, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ana bilim dalında yüksek lisans yapmış olmak. İngilizce dilinde KPDS,YDS,YÖKDİL veya eşdeğer sınavlardan en az (C) düzeyinde dil belgesine sahip olmak.

1 Uzman: Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi ile Edebiyat Fakültelerinin İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu bölüme eşdeğerliliği kabul edilen bölümlerin birinden mezunu olmak. İngilizce dilinde KPDS,YDS, YÖKDİL veya eşdeğer sınavlardan en az (B) düzeyinde dil belgesine sahip olmak.

2 Uzman: Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ilahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi veya Edebiyat Fakültelerinin birinden mezun olmak. Arapça dilinde KPDS, YDS, YÖKDİL veya eşdeğer sınavlardan en az (B) düzeyinde dil belgesine sahip olmak.

657 DMK 48. Maddesindeki Nitelikler Aranacak!

Adaylardan ilgili madde kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yamış veya askerlik ile ilfgisi olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

2018 KPSS Puanı Şartı Var!

Adaylardan Lisans seviyesinde 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca adayların KPSS puanı durumuna göre değerlendirme yapılarak en yüksek puandan en düşük puana göre sıralama yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuruda bulunan adaylardan, 2018 KPSS P3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, sınav yeri ve tarihi www.yok.gov.tr sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara yazılı bildirim ve tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim