Yeni memur alım ilanları yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre farklı kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapmaktadırlar. Buna göre 2 farklı kamu kurumu için ilan yayımlandı ve farklı alanlard ave pozisyonlarda alım yapılacak. Ancak adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

HANGİ KURUMLAR MEMUR ALACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 47 kişilik boş kadro ile, Sosyal Bilimler Alanında 10, Hukuk alanında 12 ve Mühendislik alanında 25 olmak üzere 47 Bilişim Uzman yardımcısı alacak. Bir diğer ilana göre ise, Şırnak Belediyesi 10 kişilik kadro ile 2 Ön Lisans meuznu ve 8 Lisans mezunu Zabıta Memuru alacak.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Şırnak belediyesi için adaylardan özel olarak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalışlan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Ön Lisans mezunları için 2016 yılı KPSSP93 ve Lisans mezunları için 2018 yılı KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak, Bayanlarda 160 cm ve erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, gibi şartlar aranır.

Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ise adaylardan özel olarak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak,ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Mühendislik pozisyonu için KPSSP3 veya KPSSp2 , Sosyal Bilimler alanları için KPSSp3 veya KPSSP48 puan türünden ve Hukuk alanı için KPSSP3 veya KPSSP4 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Adaylar her iki kurum içinde başvurularını Kasım ayi içerisind yapacaklar. Buna göre BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ) için başvurular 15 Kasım 2018 tarihi ile 23 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak. Şırnak Belediyesi için ise, 19 Kasım 2018 tarihi ile 23 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Şırnak Belediyesi Memur Alım İlanı

BTK Memur Alım İlanı

Ayrıca Kasım ayı içerisinde yayımlanacak yeni alım ilanlarından haberdar olmak için Mobil uygulamamızı İndirebilirsiniz. İşin Olsa mobil Uygulamasını Buradan İndirebilirsiniz.