Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için yeni ilanlar yayımlıyorlar. Yayımlanan ilanlara göre kamuya memur personel alımı yapılacak. Bu doğrultuda 2018 alımları binlerce kişiyi memur veya personel olma hayalini gerçekleştiriyor. Bu yıl yapılan seçimlerden sonra kurulan yeni sistem sonucunda bakanlıklar ve başkanlıklar kamuya çok sayıda memur personel alımı gerçekleştirecek.

Söz konusu ilanlar, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya Bakanlıklar ve Kamu kurumları tarafından yayımlanmakta olup ilanın tam metnini duyurmaktadırlar. Bu doğrultuda 2018 Ağustos ayında kamuya 10 binden fazla memur personel alımı yapılacak. İlgili memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar, belirtilen genel ve özel şartları taşımak zorundadırlar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan hem genel hemde pozisyonuna göre özel şartlar aranmaktadır. Buna göre genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Özel olarak ise adaylardan eğitim, yaş, eğer aranıyorsa KPSS şartları aranır.

Eğitim Şartı: Kamu kurumu alımını yapacağı pozisyon için adaylardan ilgili kadroya göre eğitim seviyesinde olmak şartı aramaktadır. Buna göre Lise mezunu, Ön lisans mezunu ve Lisans mezunu alımlar yapılır. Eğer adayların yurtdışında eğitim görmesi durumunda kurum YÖK onaylı ilgili pozisyona denkliği olduğunu kanıtlamaları gereklidir.

Yaş Şartı: Adayların memur olabilmeleri için belirtilen yaş seviyesinde olmaları zorunludur. Buna göre kamu kurumu Gerek yapılacak sınav tarihi itibari ile gerekse sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranır. Bunun dışında zabıta memurları için yaş sınırı 30, Askeri ilanlarda ilse 27 dir. Eğer adaylar Lisans üstü eğitim almışlar ise yaş şartı 29 a çıkartılmaktadır.

KPSS Şartı: Eğer kamu kurumu adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı arıyorsa adayların, Geçerllilik süresi dolmamış olan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ( KPSS ) lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 55, 60, 70, 80 veya 85 puan almış olmaları gereklidir.

Ancak bazı kamu kurumları veya kamu kuruluşları adaylardan KPSS şartı aramıyor. Özellikle askeri personel alımlarında, Başkonsolosluk ilanlarında, TÜBİTAK veya bazı belediyeler KPSS şartı aramıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularını kamu kurumları tarafından belirtilen başvuru süresi içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Şahsen, Posta, e-Posta veya elektronik ortamda gerçekleştiriyorlar. Elektronik ortamda yapılacak başvurularda adaylardan istenen belgeler sisteme yüklenerek yapılmaktadır.

Adayların başvuru işlemleri sonrasında kurumun belirttiği kadro sayısının kat sayısı kadar kurum değerlendirme yaparak adayları sınava çağırmaktadır. Yapılacak Giriş sınavı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılır. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar kadroya alınmaktadır. Ağustos ayında yayımlanan memur personel alım ilanlarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ilgili ilanlara ulaşabilir.

AĞUSTOS AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI ( TIKLAYINIZ )

Ağustos ayında yayımlanan ilanlara anında ulaşmak için ve yayımlanan ilanları bildirim olarak telefonunuza almak isterseniz İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza tamamen ücretsiz olarak indirebilir ve yayımlanan ilanları bildirim olarak alabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim