İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ), Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve diğer birimlere toplamda 14 Bin 814 personel alımı yapılacak. İşte diğer detaylar.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2019 yılında istihdam edilen personel sayıları ile ilgili açıklama geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında 2020 yılı hedefleri ayrıntılı olarak açıklandı. Buna göre Plan ve Bütçe görüşmelerinde personel faaliyetleri kapsamında 25 gün içerisinde 14 bin 814 personel istihdamı yapılması planlandığı ifade edildi.

14 BİN 814 PERSONEL ALINACAK!

İçişleri Bakanlığı 2019 yılı içerisinde 61.989 personel alımı gerçekleştirdi. Personellerine verilen eğitimlerde ise bazı rakamlar paylaşıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde yaklaşık 15 bin personel eğitimini tamamladı. Emniyet Genel Müdürlüğünde ise 323 bin personel eğitim merkezlerinde eğitimlerini tamamladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA HANGİ ALANDA PERSONEL ALINACAK?

2020 yılına haftalar kala İçişleri Bakanlığı personel alımları için yapılan önemli açıklamalar sonrası adayları hangi kadrolarda ve branşlarda istihdamlar yapılacağı başvuruların ne zaman yapılacağını merakla sormaktalar. EGM polis alımı, bekçi alımı yapılacak mı? İşin olsa sitesi üzerinden son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Bunun için işin olsa sosyal medya siteleri üzerinden takip edebilirisiniz.