Geçtiğimiz günlerde kamuya yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre iki kamu kurumu bünyesinde 150 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Başvuruların geçen haftalarda başlamasının ardından artık son günlere geldik. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İlanların detayları nedir?

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Söz konusu iki kamu kurumu toplamda 150 memur alımı yapacaklar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 25 uzman yardımcısı alacak.

Bir diğer ilana göre ise, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 125 kişilik kadro ile 50 bankalar yeminli murakıp yardımcısı alacak. 75 Kişilik kadro ile ise bankacılık uzman yardımcısı kadrosu için alım yapılacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

BDDK 125 memur alımı için süreç 25 kasım 2019 tarihinde başlamıştı. Enerji Bakanlığına ise 21 kasım 2019 tarihinde nbaşvuruları başlamıştı. Söz konusu olan 2 kamu kurumu içinde başvuru süreci 06 Aralık 2019 tarihinde sona erecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enerji Bakanlığı Sonuç ve Sınav Detayları:

BDDK Memur alımı için Sınav  20 Ocak 2020 Pazartesi - 31 Ocak 2020 Cuma tarihleri arasında yapılacak.  Sınav Yeri Mevlana Bulvarı No: 76 Beştepe Yenimahalle / ANKARA olarak belirlendi ve Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün "www.mapeg.gov.tr" internet adresinde yayımlanacaktır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Sonuçları Ne Zaman?

İlgili kurum için başvuru sonuçları hakkında herhangi bir tarih verilmedi. Ancak Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı aşaması, bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık, hukuk ve bilişim alanları) kadrosu için 21 Aralık 2019 Cumartesi günü, bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için ise 21 - 22 Aralık 2019 Cumartesi - Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da (Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü) gerçekleştirilecektir.

BDDK Memur Alımı Detayları

Enerji Bakanlığı Memur Alımı Detayları