Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokullarına ( PMYO ) 2 bin 500 kişilik boşluk ile polis memuru alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Yayımlanan ilana göre başvurular 26 Ağustos 2018 tarihinde sona erecekti ancak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre Başvurular uzatıldı. Ancak uzatılan bu süreninde sonuna geldik ve İşin Olsa.com ekibi olarak sizlere bu ilan hakkında bir kez daha detaylı bilgi sunavacağız.

Polis Meslek Yüksekokullarına toplamda 2 bin 500 kişilik alım pozisyonu ile, 2018 ve 2019 yılları eğitim öğretim dönemi için Polis Memuru alıı yapılacak. Eğitimini başarılı ile tamamlayan ve yapılan sınavları başarılı bir şekilde geçen adaylar polis memuru olarak ataması yapılacaktır. Buna göre PMYO kapsamında 2 bin 250 erkek ve 250 bayan olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis memuru adayı alınacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Memur alımı kapsamında adaylardna, Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmamak, Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak, toplımda kötü şöhretli olarak bilinmemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangş bir suç hükümlülüğü bulunmamak.

18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak, YKS TYT puan türünden en az 260 puan almış olmak, Bayanlarda 162 cm ve erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, Herhangi bir polis eğitim kurumlarından çıkartılmamış olmak şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 13 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başladılar. Başvurular 26 AĞustos 2018 tarihinde sona erecekti ancak son yapılan duyuruya göre başvurular 31 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldı. Buna göre adaylar başvurularını Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesabı ile yapılacaktır. E-Devlet şifresi olmayan adaylar üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik ile yurtiçinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilirler. İlan hakkında detaylı bilgi almak Buraya Tıklayınız.