Belediyeler ve Kamu kurumlarına memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre kamuya farklı kadrolarda ve niteliklerde alım yapılacak. Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Başvurularda son güne geldik. Peki ilgili kurumların sonuçları ne zaman açıklanacak? İlanlar hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapacak Kamu Kurumu ve Belediyeler:

Yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre, Lüleburgaz Belediyesi, Altınbaşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 20 memur alımı yapacaklar. Alım yapılacak kadrolar ise,

Lüleburgaz Belediyesi: 8 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar, Lisans mezunu 3 Düz Memur, 2 Tahsildar, 1 Sosyal Çalışmacı ve 1 Sosyal Hizmetler Uzmanı alımı yapılacak. Ön Lisans mezunu ise 1 Düz Memur alımı yapılacak. Adayların KPSS'den P3 veya P93 puan türünden en az 65 puan almış olmaları gereklidir.

Altınbaşak Belediyesi: Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Erkek adaylar içerisinden 1 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden Zabıta Memuru alımı yapılacak. Adayların KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak gereklidir.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü: DSİ iki farklı kadroda Mühendis alımı yapacak. Alımlar 8 farklı şehirde olmak üzere İnşaat Mühendisi ve Makina Mühendisi alımı yapılacak. Alımlar, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Mardin ve Şırnak illerinde yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu olan 2 Belediye ve 1 Kamu kurumuna memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu doğrultuda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanları için başvurular 7 Mayıs 2021 tarihi itibari ile sona erecektir. Adaylar ilgili ilanlara başvurularını sadece İnternet aracılığı ile gerçekleştirecekler. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler.

Editör: TE Bilisim