Mart ayının ilk haftasında yayımlanan ilana göre 22. Dönem POMEM kapsamında toplamda 10 bin kişilik kadro ile Polis Memuru alımı yapacağını belirttmişti. Başvuruların 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından 23 Mart 2018 tarihinde sona ermesi yayımlanmıştı. Ancak 23 Mart 2018 tarihinde tekrar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre başvuruların uzatıldığı belirtmişti ve başvurularda tekrar son günlere gelindi. Adaylar en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır.

İLANIN DETAYLARI NELERDİ?

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine toplamda 10 bin kişilik kadro ile Polis Memur ualımı yapacak. Buna göre 22. Dönem POMEM kapsamında 10 bin kişi alınacak. Söz konusu olan ilana hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilirler. Buna göre Önlisan mezunu olan 1800 Erkek ve 200 Kadın alacak. Lisans mezunu ise 7 bin 200 erkek ve 800 kadın alacak. Buna göre lisans mezunu ve önlisans mezunu adaylar başvuru yapıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, herhangi bir alkol veya uyuşturucu maddeye bulaşmamış veya tedavi görmemiş olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Silah taşımasına engel olabilecek bir durum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi nitelikler ve özel olarak KPSS, Eğitim ve Yaş şartları aranmaktadır.

Buna göre söz konusu olan ilana adaylardan KPSS şartı olarak, Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Önlisans mezunu olan KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır. Eğitim şartı olarak ise ilgili fakültelerden veya yüksekokul mezunlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca 22. Dönem POMEM polis alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Önlisans mezunu veya Lisans mezunu olmak zorundadırlar. Bu yönde ayrıca yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış olan Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere 23 Maart 2018 tarihinde sona erecek ilan için başvurular uzatıldı ve en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar kadar www.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. Ayrıca başvuru süresi içerisinde Sınav ücreti olan 100 TL ücreti yatırmaları şarttır. İlan hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan adaylar için daha detaylı bilgi olmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim