Geçtiğimiz aylar itibariyle gündeme yansıyan, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun alıms ayısının 10 bin 500 olduğunu açıklamasının ardından, bekçi alımı 2019 yılı ilanları merakla beklenir hale geldi. Resmi Gazete' de kadro ihdasının yapıldığı bu alımlara yönelik süreç, birçok adayın ilgisini çekti ve ilana başvuru yapmak isteyen kişi sayısında elbette ki artış yaşandı. Hem yapılan açıklamalar, hem de kadro ihdaslarıyla başvuru yapacak adaylar için akıllarda oluşan bazı soru işaretleri vardı. İlanların ne zaman yayımlanacağı, kimlerin başvuru yapabileceği ve bekçi alımlarında göreve başlayan kişilerin alacakları maaşlar gibi konular, oldukça merak edilen detaylardı...

İsinolsa.com ekibi olarak duyurmuştuk, alımlar Mart ayı itibariyle gündeme gelebilir

10 bin bekçi alımı süreci için, alımların Mart ayı itibariyle kamuoyuna duyurulabileceğini ve bu alımların bizim tahminlerimiz doğrultusunda bu tarihlerde yapılabileceğini ifade etmiştik. Net bir açıklama olmamasına rağmen, bu tarihin, önceki alımlar ve süreçlerle alakalı analizlerden doğduğunu da belirtmiştik. Bu açıklamalarımızın yanı sıra merak eden adaylar için, bekçi maaşları ne kadar? sorularına da yanıt vermeye çalışacağız.

Bekçiler, hangi dereceden olurlarsa ne kadar maaş alıyorlar? En düşük ve en yüksek bekçi maaşları

İlginin arttığı ilanlardan olan bekçilik kadrosuna yönelik adaylar işe yerleştirilmeleri durumunda maaşları eğitim düzeylerine göre belirleniyor. Önlisans düzeyinden bir bekçi 9/2 kademeden ilk hizmet yılı için 3.975 TL maaş almaktadır. Bu durum, 25 yıl ve üstü görev yapan bekçiler için ise 4.342 TL olarak belirtilmektedir.