İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun müjdesinin ardından Resmi Gazete' de yayımlanan kadro ihdasıyla birlikte, 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı kesinlik kazandı. Yakın zaman içerisinde yayımlanması beklenen 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına yönelik binlerce aday tarafından merak edilen bekçi alım tarihi hakkında öngörülerimizi, yayımlanması beklenen ilanın muhtemel başvuru şartlarını ve bekçilerin çalışmalarına yönelik tüm bilgilendirmeleri aktarıyor olacağız...

10 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Kadro ihdasının yayımlanmasıyla beraber 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için yayımlanacak ilanın başvuru tarihi ve ilanın ne zaman yayımlanacağı çok merak edilen ilanlar arasında yer aldı. Milyonlarca kişi tarafından görüntülenen 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadro ihdasına yönelik alımların ne zaman yapılacağı kesinlik kazanmamıştı. Sitemiz isinolsa.com üzerinden sıklıkla bize yöneltilen sorular arasında yer alan çarşı ve mahalle bekçiliği alımına yönelik tahmini tarihin Aralık 1-13 tarihleri arasında olacağını düşünmekteyiz. Bu tarihte ilanın yayımlanması ve 2019 yılı itibariyle adayların göreve başlatılacağı düşüncesindeyiz.

10 bin bekçi alımı başvuru şartları neler olacak?

10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında, önceki alımlardan farklı bir başvuru şartı sürecinin adayları beklemediği düşüncesindeyiz.Geçen sefer yapılan alımlarda hangi başvuru şartları uygulanmışsa, aynı şekilde değişiklik uygulanmadan bu alımlarda da o şartların adaylara iletileceği düşüncesindeyiz. Bu şartlara kısaca göz atacak olursak; T.C vatandaşı olmak, askerlik hizmetini yapmış olmak, sağlık problemi bulunmamak, uygulanacak fiziki ve sözlü mülakatlardan başarılı olarak ayrılmak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmak, iletişim becerileri gelişmiş olmak, kendini ifade edebilme yeteneği bulunmak, temsil yeteneği bulunmak, özgüveni yüksek olmak, kendini geliştirmeye açık olmak şeklinde özetlenebilmektedir. Adayların tespit işlemleri sözlü mülakatların yanı sıra fiziki yeterlilik testleriyle de ölçümlenecek. Sınavlarda başarılı olan adayların güvenlik soruşturmaları yapılacak ve Çarşı ve Mahalle Bekçiliği kadrosuna yerleştirmeleri sağlanacaktır.