Geçtiğimiz aylar itibariyle Resmi Gazete’ de yaymlanan duyuruda, İçişleri Bakanığı bünyesine yapılması planlanan 10 bin bekçi alımına yönelik kadro ihdası yayımlanmıştı. Yayımlanan kadro ihdasında, 10 bin bekçi alımına yönelik sürecin netleştiği ortaya çıkmış oldu. Bu duyurunun ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklamalar gerçekleştirildi.

Bakan Soylu açıklama yaptı, kadro sayısı 10 binin üzerine çıktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada kadro sayısının 10 bin 500 olduğu ifade edildi. Daha önceleri de yapılan açıklamalarda, bekçi alımların hangi illere yönelik olarak uygulanacağı belirtilmişti. Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen bu ilanla alakalı, merak edilen diğer bir konu olan, alımların hangi şehirlere yönelik yapılacağı sorusunu yanıtlandırmaya çalışacağız.

Bakan açıkladı, bekçi alımları hangi şehirlere yapılacak?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz aylarda yaptığı önemli bir açıklamada, bekçi alımlarının hangi vilayetlere yönelik olduğunu kamuoyuna aktardı. Eksikliğin söz konusu olduğu vilayetlere, ancak genelinde tüm vilayetlere olacak şekilde bekçi alımlarının gerçekleştirileceği kamuoyuna aktarıldı. Bu alımlarla alakalı bilgilendirmeleri bizler de elimizden geldiği kadarıyla takip ediyor, sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız. Tüm bekçi alımları ve başvuru süreçlerinden ilk haber alan olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim