Geçtiğimiz günler itibariyle Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bekçi alımı yapılacağı aktarılmıştı. Bu açıklamaların kamuoyuna yansımasının ardından Resmi Gazete' nin ilgili sayısında Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu için 10 bin bekçi kadrosu ihdası gerçekleştirilmişti. Bu kadro ihdası Resmi Gazete' de 10 bin kişi olarak yayımlanmıştı ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun açıklamalarıyla kadro sayısının daha fazla olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamasında, bekçi alım kadrosundaki sayının 10 bin 500 olduğunu ifade ederek, bekçilerin görev aldıkları günlerden itibaren hırsızlık sayılarında meydana gelen azalışa dikkat çekmişti. Bekçilerin mahalli idarelerde görev alarak, güvenliği sağlaması; şehir hayatının güvenliğinin en üst düzeyde tutulması noktasında önemli bir kuvvet olduğu aktarılan alımlara dair yeni alımların yapılacağı bilgisi aktarılmıştı.

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için net bir tarih açıklaması yapılmadı. Yapılan açıklamalarda, yalnızca alımların gerçekleştirileceğine ve tüm vilayetler için bu alımların uygulanacağına yer verildi. Bekçi alımı için adayların meraklı bekleyişleri sürüyor. Daha önce gerçekleştirilen alımlarda aranan şartlarla birlikte, en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği düşünülen bu alımlar hakkında tüm gelişmeler de yine isinolsa.com sitemiz üzerinden sizlere duyurulacaktır. 2019 yılı itibariyle söz konusu bekçi alımlarına yönelik ilanın kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

10 bin 500 bekçi alım sürecine yönelik tüm gelişmelerden haberdar olmak ve mobil uygulamalarımızı indirmek için tıklayınız.