Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını açıkladı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları yapacağı yarışma sınavı ile bünyesine 2 kişilik kadro ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alacak.

Yapılacak olan Uzman Yardımcısı sınavına başvuru şartlarını taşıyanlar katılabilecek. Buna göre Yarışma sınavı eleme sınavı, yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Eleme sınavı 24 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları yapacağı sınav için adayların katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Dört yıllık eğitim veren fakültelerin, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Tarih, Antropoloji, İstatistik, Halkla İlişkiler, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonomi, Ekonometri, İktisat, İşletme, Maliye ve İlahiyat fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından Almanca, Fransızca, İsveççe, Danca, Felemenkçe, İtalyanca ve Arapça dillerinden puan almış olmak şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecektr.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvuruların 15 Ocak 2018 tarihinde başlayabilir ve en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Son başvuru günü en geç 18:00 a kadar Başkanlığın basvuru.ytb.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adaylar istenilen belgeleride elektronik ortama ileterek başvurularını tamamlayacaklardır. İstenilen belgelere ve diğer bilgilere ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.